Ελπίζει ακόμη ο Γιλντιρίμ

Ελπίζει ακόμη ο Γιλντιρίμ
Ενημερώθηκε: 01/04/19 - 16:04

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος AKP για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, τέως πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι ο κύριος αντιπολιτευόμενος αντίπαλός του έχει προβάδισμα περίπου 25.000 ψήφων, ωστόσο πρόσθεσε ότι η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος του AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κωνσταντινούπολη περισσότερες από 300.000 άκυρες ψήφοι και πρόσθεσε ότι μια τέτοια μάχη στήθος με στήθος στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας ήταν αναπάντεχη.

Διαβάστε επίσης σχετικά: Οι εξελίξεις, το παρασκήνιο και οι πολιτικοί «τριγμοί» στην Τουρκία μετά τις κρίσιμες εκλογές

 

Τόσο ο Γιλντιρίμ όσο και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην καταμέτρηση των ψήφων μετά τη δήλωσή του είναι "καινούργιες και για εμάς".

Νίκη αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη - Προσφυγή στο εκλογοδικείο ανακοίνωσε το κόμμα του Ερντογάν

 

1

 

Εκλογές Τουρκία:  Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προηγείται με λίγο περισσότερες από 25.000 ψήφους στην Κωνσταντινούπολη, με το 99,95% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί. Για 300.000 άκυρες ψήφους κάνει λόγο το AKP του Ερντογάν, ενώ ευελπιστεί να κερδίσει και την Άγκυρα μετά τις σχετικές προσφυγές. 

Όπως ανακοίνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο υποψήφιός του, Εκρέμ Ιμάμογλου, προηγείται με 25.158 του υποψηφίου του κυβερνώνοντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με την καταμέτρηση να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Το προβάδισμα των περίπου 25.000 ψήφων επιβεβαίωσε και ο υποψήφιος του ΑKP, o oποίος ωστόσο τόνισε πως η καταμέτρηση συνεχίζεται, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στο εκλογοδικείο, καθώς όπως είπε, «περισσότερες από 300.000 ψήφοι είναι άκυρες». 

Νωρίτερα το AKP είχε ανακοινώσει πως περιμένει να ανατραπεί το αποτέλεσμα στην Άγκυρα, με τον δήμο να περνάει στα χέρια του δικού του υποψηφίου, μετά τις προσφυγές. Το κόμμα χάνει τον έλεγχο της πρωτεύουσας για πρώτη φορά από το 2001. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν απορρίπτει τα σχόλια του ξένου Τύπου περί ήττας του στις τοπικές εκλογές, δηλώνοντας απολύτως ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. «Το τουρκικό έθνος μας έχει αναδείξει νικητές επί 15 εκλογικές αναμετρήσεις» τόνισε, αναφέροντας πως 56 δήμοι θα είναι υπό τον έλεγχο του AKP μετά τις χθεσινές εκλογές.