Έξαλλος ο Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαμελίσουν την Τουρκία»

Έξαλλος ο Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαμελίσουν την Τουρκία»
Ενημερώθηκε: 02/06/17 - 14:53

Εναντίον των ΗΠΑ καταφέρεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις κατηγορεί πως προσπαθούν να διαμελίσουν την Τουρκία για να την αφήσει... εκτεθιμένη, με αφομή τα όπλα που δόθηκαν σε 'τρομοκρατικές οργανώσεις', όπως το YPG (Κούρδοι της Συρίας).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, σκοτώθηκαν 10 χιλιάδες τρομοκράτες και η Τουρκία είχε την ίδια περίοδο 945 νεκρούς.

Στις ίδιες επιχειρήσεις κατασχέθηκαν 8 χιλιάδες 300 όπλα, ένα εκατομμύριο 270 σφαίρες, 360 τόνοι εκρηκτικής ύλης, 18 χιλιάδες χειροβομβίδες και χειροποίητα εκρηκτικά.

«Τώρα σας ρωτώ. Ποιος είναι ο σκοπός αυτών που δίνουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις αυτά τα πυρομαχικά, τα τόσα όπλα που είναι ικανά να εξοπλίσουν ένα στρατό; Ας μην κοροϊδευόμαστε.

Είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να μοιράσουν την Τουρκία, να τη διαμελίσουν, όπως έκαναν με τις άλλες χώρες τις περιοχής μας αφήνοντάς τις εκτεθειμένες», είπε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος.

Για τους γκιουλενιστές ο Ερντογάν είπε ότι ενώ τους έπιασαν επ' αυτοφώρω λένε ενώπιον του δικαστηρίου 'δεν είδα, δεν άκουσα, δεν είπα' παίζοντας τις τρεις μαϊμούδες.

«Το λέω καθαρά, δεν θα γλιτώσουν». Όπως είπε ισχύει το ίδιο και για τις άλλες οργανώσεις. «Έχει παρέλθει η εποχή που έτρωγαν το ψωμί αυτής της χώρας, που εκμεταλλεύονταν τις δυνατότητες του λαού, που πρόδιδαν μυστικά της χώρας», ανέφερε, προσθέτοντας πως εάν δεν έχουν στήριξη από το εξωτερικό μέχρι το τέλος του χρόνου, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να 'τελειώσει' το ΡΚΚ και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ώστε να μην μπορούν να προβούν πλέον σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες.

«Να μην αμφιβάλει κανείς ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί που πρέπει προκειμένου να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Γι' αυτό και είχα πει 'ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά'. Πότε και πού; Μάλλον αυτό δεν θα το ανακοινώσουμε».