Γαλλικές εκλογές: Η Λεπέν μπλοκάρει τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ

Με μια αιφνισιαστική κίνηση η Μαρίν Λεπέν δεν δίνει διαπίστευση σε δημοσιογράφους
Ενημερώθηκε: 07/05/17 - 20:45

Με μια αιφνισιαστική κίνηση, η Μαρίν Λεπέν δεν δίνει διαπίστευση σε δημοσιογράφους αρκετών μέσων ενημέρωσης.

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, όπως επίσης του περιοδικού Politis ή της εκπομπής Quotidien του TMC κατήγγειλαν ότι δεν τους δόθηκαν διαπιστεύσεις από το ακροδεξιό κόμμα.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον ιστότοπο Mediapart, στην εκπομπή Quotidien και στον δημοσιογράφο του περιοδικού Marianne, που συνέγραψε το βιβλίο- έρευνα για τη Μαρίν Λεπέν, είχε ήδη απαγορευτεί η είσοδος στη βραδιά των εκλογών στο Ενίν Μπομόν (Πα ντε Καλαί).

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, η ομάδα σύνταξης της Libération, που δεν γνωρίζει έως αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές εάν θα αντιμετωπίσει το ίδιο μέτρο, αποφάσισε να μην πάει στη βραδιά που οργανώνει το ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, που αντίκεινται στην ελευθερία της ενημέρωσης πρέπει να σταματήσουν, όπως ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις» επισήμανε από την πλευρά του σε ένα άρθρο ο Ζοάν Ιφναζέλ, αναπληρωτής διευθυντής της Libération.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης, μποϊκοτάρουμε επίσης την εκλογική βραδιά του FN» γνωστοποίησε το περιοδικό Les Inrocks στο Twitter.

 

Σχετικά Θέματα:

Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Σαφής επικράτηση Μακρόν στα exit polls από ΗΠΑ και υπερπόντιες περιοχές

Γαλλικές εκλογές: Επικίνδυνα χαμηλή προσέλευση στις κάλπες

Γαλλικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες με δρακόντεια μέτρα ασφάλειας

Γιατί η Λεπέν είναι είναι ήδη η νικήτρια ακόμα και αν χάσει τις εκλογές

Ο Σόιμπλε μπλεγμένος σε σκάνδαλο μεγατόνων στη Γερμανία