Η Τεχεράνη καλεί τη Μόσχα να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Γάζα

 
Hossein Amir Abdollahian lavrov

Ενημερώθηκε: 20/11/23 - 13:47

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν κάλεσε χθες Κυριακή τη Μόσχα να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η αντίσταση θα καθορίσει σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, γράφει το Al Jazeera.

«Ο Hossein Amir Abdollahian δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αποτραπούν οι εθνοτικές εκκαθαρίσεις και η αναγκαστική μετανάστευση κατοίκων της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

Επίσης τόνισε την ανάγκη η Ρωσία να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στις προσπάθειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, την ίδια ημέρα, ανέφερε ότι ο Λαβρόφ και ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν συζήτησαν τηλεφωνικά για την κατάσταση στη ζώνη της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη για κατάπαυση του πυρός τόσο από την παλαιστινιακή όσο και από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και για επείγουσα παροχή αρωγής στον άμαχο πληθυσμό.

Εκτός αυτού, οι δύο κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των περαιτέρω επαφών και άλλα τρέχοντα θέματα της διμερούς και διεθνούς ατζέντας.

Πηγή: abcnews.al

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ