Η Telegraph αποκαλύπτει: Αλκοολικός ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

 
Η Telegraph αποκαλύπτει: Αλκοολικός ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ενημερώθηκε: 14/09/16 - 16:48

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, αρνήθηκε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ, ωστόσο κατανάλωσε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, τα τελευταία χρόνια ο κ. Γιούνκερ φέρεται, σύμφωνα με φήμες στις Βρυξέλλες, να πίνει συχνότατα μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ενώ διπλωματική πηγή ανέφερε ότι «πίνει κονιάκ για πρωινό».

Μιλώντας στη γαλλική Libération για τη συμπεριφορά του κατά την υποδοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου του 2015, όπου είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας δικτάτορα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε: «Τον Ορμπάν πάντα τον αποκαλώ έτσι, είναι το στυλ μου. Όποιος σπάει το κλίμα σοβαροφάνειας, αποκαλείται τρελλός ή αλκοολικός.

»Πιστεύετε ότι θα διατηρούσα το αξίωμά μου εάν έπινα κονιάκ για πρωινό; Το όλο θέμα με στενοχωρεί βαθιά και έχει οδηγήσει ακόμη και τη γυναίκα μου να με ρωτά εάν ψεύδομαι, καθώς στο σπίτι δεν πίνω», ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.
Σε σχέση με το ενίοτε ασταθές βάδισμά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το απέδωσε σε πρόβλημα με το πόδι του, το οποίο οφείλεται σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που είχε το 1989 και από το οποίο κινδύνευσε η ζωή του.