Συνεχίζει να απασχολεί τα τουρκικά μέσα η αποχώρηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Η εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για παραίτηση της «βασίλισσας» των σκανδάλων και σημειώνει ότι τόσο η άφιξη όσο και η αναχώρησή της υπήρξαν μεγάλο γεγονός.
Η Aksam, από την πλευρά της, κάνει λόγο για «πολιτική αυτοκτονία» της πρέσβεως εξαιτίας των υπερβολών της. Όπως γράφει, η Γκίλφοϊλ έφτασε με λάμψη και έφυγε με σκάνδαλο.
Στο δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι από την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στην Αθήνα η Γκίλφοϊλ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής.
Εμφανιζόταν συχνά σε πάρτι και εκδηλώσεις μαζί με διπλωμάτες, στελέχη της πρεσβείας, Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, ενώ φωτογραφιζόταν σε πολυτελή σκάφη και στο περιβάλλον της ελληνικής κοινωνικής ελίτ. Παράλληλα, παρουσίαζε εντυπωσιακές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την Aksam, η Αθήνα είχε αρχικά θεωρήσει ότι η Γκίλφοϊλ θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό δίαυλο πρόσβασης στο στενό περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ και είχε επενδύσει στη στήριξή της. Βρέθηκε όμως αντιμέτωπη με μια απροσδόκητη εξέλιξη και πλέον αναμένει να δει ποιος θα είναι ο νέος Αμερικανός πρέσβης, καθώς η Γκίλφοϊλ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Ελλάδα.