ΗΠΑ: Είναι ανάγκη να αγοράσει τους Patriot η Τουρκία

ΗΠΑ: Είναι ανάγκη να αγοράσει τους Patriot η Τουρκία
Ενημερώθηκε: 26/03/19 - 18:25

Την επιθυμία των ΗΠΑ η Τουρκία να παραμείνει στο πρόγραμμα του μαχητικού αεριωθουμένου F-35 εξέφρασε ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα πρέπει να αγοράσει το πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot.

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Σάναχαν ερωτήθηκε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν την Τουρκία στο πρόγραμμα του F-35 και απάντησε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Αναμφίβολα τη θέλουμε, είναι ανάγκη η Τουρκία να αγοράσει τους Patriot».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον έχει αντιταχθεί στα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 εξαιτίας ανησυχιών πως θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των F-35 που κατασκευάζονται από την Lockheed Martin Corp. Στην ισχυρότερη μέχρι τώρα ένδειξη από την Ουάσινγκτον πως η Άγκυρα δεν μπορεί να έχει και τα προηγμένα αεροσκάφη και τους S-400, αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως οι ΗΠΑ μπορεί σύντομα να παγώσουν τις προετοιμασίες για την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.