ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι θέλει να καταθέσει στη δίκη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε από τον Λευκό Οίκο

 
ΤΡΑΜΠ

Ενημερώθηκε: 06/09/23 - 23:33

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει προς υπεράσπισή του, στη δίκη για τη φερόμενη λανθασμένη διαχείριση απόρρητων εγγράφων που πήρε μαζί του στη Φλόριντα μετά τη λήξη της θητείας του.

«Ανυπομονώ να καταθέσω» είπε ο Τραμπ στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Χιου Χιούιτ.

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να δικαστεί τον ερχόμενο Μάιο για την υπόθεση της μεταφοράς και φύλαξης των ευαίσθητων, διαβαθμισμένων εγγράφων, στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας αλλά και τις φερόμενης απόπειρας να παρεμποδίσει την έρευνα των αρχών. Έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες και κατηγορεί τους εισαγγελείς ότι τον στοχοθετούν για πολιτικούς λόγους.

Η υπόθεση αυτή είναι μία από τις τέσσερις για τις οποίες θα δικαστεί ο Τραμπ το 2024.

Μια κατάθεση στη δίκη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη για τον Τραμπ αφού θα τον εξέθετε σε μια πιθανή αντεξέταση από τους εισαγγελείς που θα επιχειρούσαν να εκμαιεύσουν επιβαρυντικές για τον ίδιο πληροφορίες ενώ θα τελούσε υπό όρκο.

Ο Τραμπ έχει και στο παρελθόν δηλώσει πρόθυμος να καταθέσει σε έρευνες σε βάρος του, όμως στη συνέχεια υπαναχωρούσε. Το 2018 είπε ότι θα κατέθετε, ενόρκως, στον πρώην ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνούσε τις πιθανές σχέσεις του προεκλογικού επιτελείου του με τη ρωσική κυβέρνηση, όμως τελικά δεν μίλησε ποτέ στους εισαγγελείς και δεν του ασκήθηκε δίωξη για αυτήν την υπόθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ