Ιράκ: Επίθεση με πυραύλους κατά αμερικανικών στρατευμάτων

Ιράκ: Επίθεση με πυραύλους κατά αμερικανικών στρατευμάτων
Ενημερώθηκε: 03/03/21 - 14:12

Τουλάχιστον 10 πύραυλοι προσγειώθηκαν την Τετάρτη στην αεροπορική βάση Άιν αλ-Ασάντ του Ιράκ που φιλοξενεί αμερικανικές, συμμαχικές και ιρακινές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση με πυραύλους στο Ιράκ μέσα σε ένα μήνα και συνέβη δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα.

Η επίθεση δεν προκάλεσε σημαντικές απώλειες, σημείωσε στην ανακοίνωση του ο ιρακινός στρατός χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας αξιωματούχος της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Βαγδάτης δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ότι περίπου 13 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από μια τοποθεσία περίπου 8 χλμ. από τη βάση, η οποία βρίσκεται στη δυτική επαρχία Άνμπαρ.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή και έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, που μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή Μπαϊαντερ, δυτικά της πόλης της Βαγδάτης.

Παρά την επιδείνωση της ασφάλειας σε ορισμένα μέρη της χώρας, ο Πάπας θα επισκεφθεί το Ιράκ από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου.

Στις 16 Φεβρουαρίου μια επίθεση με ρουκέτες σε δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ προκάλεσε τον θάνατο ενός πολίτη εργολάβου και τον τραυματισμό ενός μέλους των αμερικανικών δυνάμεων.