Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε σχολείο θηλέων στην πόλη Μινάμπ, στο νότιο Ιράν, αυξήθηκε σε 153, ενώ άλλοι 95 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το σχολικό συγκρότημα βομβαρδίστηκε τρεις φορές κατά τη διάρκεια των αμερικανοϊσραηλινών επιδρομών. Από την πλευρά του, το CNN ανέφερε ότι το σχολείο Shajaba Tayyiba βρίσκεται σε απόσταση περίπου 61 μέτρων από ιρανική στρατιωτική βάση.
Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το σχολείο φέρεται να αποτελούσε στο παρελθόν τμήμα της στρατιωτικής εγκατάστασης, ωστόσο δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι οι δύο τοποθεσίες είναι διακριτές τουλάχιστον από το 2016.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM), Τιμ Χόκινς, δήλωσε: «Γνωρίζουμε τις αναφορές για πλήγματα σε αμάχους που προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Λαμβάνουμε αυτές τις πληροφορίες πολύ σοβαρά υπόψη και τις εξετάζουμε. Η προστασία των αμάχων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου».
Από ισραηλινής πλευράς, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι, ανέφερε ότι δεν έχει γνώση ισραηλινής ή αμερικανικής επιδρομής στη συγκεκριμένη τοποθεσία. «Γνωρίζω ότι τόσο εμείς όσο και οι Αμερικανοί εξετάζουμε τις πληροφορίες», σημείωσε.
Οι συνθήκες της επίθεσης και οι ακριβείς ευθύνες παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ οι απώλειες προκαλούν έντονη διεθνή ανησυχία για τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων σε αμάχους.