Ιράν: Ολέθριος ο ρόλος του Λονδίνου στις πρόσφατες διαδηλώσεις

 
Ιράν: Ολέθριος ο ρόλος του Λονδίνου στις πρόσφατες διαδηλώσεις

Ενημερώθηκε: 26/12/22 - 16:50

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συλλήψεις πολιτών που σχετίζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν τον "ολέθριο ρόλο” του Λονδίνου στις πρόσφατες διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα.

Σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου να σχολιάσει στη χθεσινή ανακοίνωση της Τεχεράνης για τη σύλληψη επτά ανθρώπων που συνδέονται με τη Βρετανία, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου των Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι απάντησε: "Μερικές χώρες, ειδικότερα αυτή που αναφέρετε, είχαν έναν μη εποικοδομητικό ρόλο σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν.

"Ο ρόλος τους ήταν συνολικά καταστροφικός υποκινώντας τις διαδηλώσεις”. Οι Επαναστατικοί Φρουροί του Ιράν ανακοίνωσαν χθες ότι οι συλληφθέντες ήταν επτά, συμπεριλαμβανομένων και μερικών που έχουν διπλή υπηκοότητα. Οι συλλήψεις έγιναν σχετικά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.

Το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ερευνά για περισσότερες πληροφορίες από τις ιρανικές αρχές, σχετικά με τις αναφορές ότι έχουν συλληφθεί και Βρετανοϊρανοί με διπλή υπηκοότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ