Ιράν: Ποινική δίωξη κατά Τραμπ και Νετανιάχου για τις επιθέσεις στο ιρανικό έδαφος

 
τραμπ και νετανιαχου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ενημερώθηκε: 09/03/26 - 17:41

Ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου άσκησε η εισαγγελία της Τεχεράνης, σχετικά με τις πρόσφατες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mizan.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της ιρανικής πρωτεύουσας, η δίωξη δεν αφορά μόνο τους δύο ηγέτες, αλλά και στελέχη των διοικήσεων τους, συμπεριλαμβανομένων διοικητών, ανώτερων αξιωματούχων και συνεργατών που φέρονται να εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διεθνών Υποθέσεων της 20ής Περιφέρειας της Τεχεράνης. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές για την έναρξη της ποινικής διαδικασίας και τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας για τις επιθέσεις που, όπως υποστηρίζει η ιρανική πλευρά, πραγματοποιήθηκαν στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ