Ιταλία: Νέα κόντρα στην συγκυβέρνηση - Ο Ντι Μάιο «ξεσπαθώνει» κατά του Σαλβίνι

Ιταλία: Νέα κόντρα στην συγκυβέρνηση - Ο Ντι Μάιο «ξεσπαθώνει» κατά του Σαλβίνι
Ενημερώθηκε: 14/05/19 - 21:41

Νέα διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων στην Ιταλία με τον ηγέτη του Κινήματος 5 Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, να ασκεί δριμεία κριτική στην πρόταση του εταίρου του στην συγκυβέρνηση Ματέο Σαλβίνι, που πρότεινε... να παραβιάσει η χώρα τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος της ώστε να υποκινήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο, που είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ανταγωνίζονται διεκδικώντας τις ψήφους των Ιταλών ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και συγκρούονται σχεδόν καθημερινά για διάφορα θέματα, από τη μετανάστευση μέχρι τη διαφθορά. Ενώ πολλοί αναλυτές βλέπουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το καλοκαίρι στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Περούτζια ο Ντι Μάιο χαρακτήρισε "ανεύθυνη" ενέργεια την πρόκληση εντάσεων στις αγορές με το να μιλά κανείς για την αύξηση του χρέους και τόνισε ότι αντί για αυτό ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη μείωση των δαπανών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, είπε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι έτοιμη να παραβιάσει το όριο του 3% στο έλλειμμα και να ωθήσει το χρέος στο 140% του ΑΕΠ, αν χρειαστεί, για να μειωθεί η ανεργία. "Μέχρι να φτάσουμε την ανεργία στο 5% θα δαπανούμε ό,τι πρέπει και αν διαμαρτυρηθεί κάποιος στις Βρυξέλλες, δεν μας νοιάζει", είπε σε δημοσιογράφους στη Βερόνα.

Μετά τις δηλώσεις του Σαλβίνι το δεκαετές ομόλογο της Ιταλίας έφτασε σε υψηλό διμήνου, στο 2,755%, ενώ το σπρεντ αυξήθηκε στις 282,6 μονάδες βάσης.