Κίτρινα Γιλέκα: Νέο σκηνικό «αντάρτικου πόλεων» στη Γαλλία - 70χρονη τραυματίστηκε σοβαρά (video)

Κίτρινα Γιλέκα: Νέο σκηνικό «αντάρτικου πόλεων» στη Γαλλία - 70χρονη τραυματίστηκε σοβαρά (video)
Ενημερώθηκε: 23/03/19 - 22:12

Κίτρινα Γιλέκα: Παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων που είχε ανακοινώσει χθες η αστυνομία νέα επεισόδια σημειώθηκαν σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας - Νέα επεισόδια στο Παρίσι: κάδοι απορριμμάτων και η πρόσοψη μιας τράπεζας παραδόθηκαν στις φλόγες - Σοβαρός τραυματισμός 70χρονης στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, πάνω από 40.000 διαδηλωτές (έναντι 14.500 της προηγούμενης εβδομάδας) συμμετείχαν στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» και περισσότερα από 200 άτομα έχουν συλληφθεί.

1

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν σποραδικά στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σήμερα, στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» για 19ο Σαββατοκύριακο.

3

Η διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας διεξήχθη στο μεγαλύτερο μέρος της σε ειρηνικό κλίμα. Ωστόσο, αργά το απόγευμα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών κοντά στη Λεωφόρο Strasbourg, πλησίον των σιδηροδρομικών σταθμών Gare du Nord και Gare de L'Est.

Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν, όπως και η πρόσοψη μιας τράπεζας.

 

 

Επεισόδια και σε άλλες πόλεις - Τραυματίστηκε 70χρονη στη Νίκαια

 

Ταραχές επίσης σημειώθηκαν σε πόλεις όπως η Λιλ στη βόρεια Γαλλία και οι Τουλούζη και Μονπελιέ στη νότια Γαλλία.

Επιπλέον, επεισόδια καταγράφηκαν στη Λα Ροσέλ (δυτικά) ή και τη Νίκαια (νοτιοανατολικά), όπου μια 70χρονη τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε κατά τη διάρκεια εφόδου των αστυνομικών, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

1

Για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο η κυβέρνηση κινητοποίησε τις στρατιωτικές μονάδες της «Επιχείρησης Sentinelle» για να στηρίξουν την αστυνομία, αφού καταστήματα στην περίφημη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ του Παρισιού λεηλατήθηκαν και υπέστησαν βανδαλισμούς, στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

4