Κρεμλίνο: Απειλή για τη Ρωσία η ένταξη της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ

 
Κρεμλίνο: Απειλή για τη Ρωσία η ένταξη της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ενημερώθηκε: 12/05/22 - 14:12

Νέες απειλές από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενό συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για γενίκευση της σύγκρουσης και πυρηνικό πόλεμο.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη που χορηγείται στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε πως μια τέτοια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο.

η χώρα πρέπει να ζητήσει το ταχύτερο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Οι νέες πυρηνικές απειλές από τη Μόσχα, έρχονται λίγες ώρες μετά την κοινή δήλωση του προέδρου και της πρωθυπουργού της Φινλανδίας, πως

«Το γεγονός ότι χώρες του ΝΑΤΟ διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία, εκπαιδεύουν στρατεύματα για να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, στέλνουν μισθοφόρους, καθώς και οι ασκήσεις χωρών της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοικτής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία», αναφέρει ο Μεντβέντεφ σε καταχώρησή του στην εφαρμογή Telegram.

«Μια τέτοια σύγκρουση εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πλήρη πυρηνικό πόλεμο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

 Πεσκόφ: Κανείς δεν θέλει μια άμεση σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Η κίνηση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αποτελεί «σίγουρα» απειλή για τη Ρωσία και η επέκταση της συμμαχίας δεν θα κάνει την Ευρώπη ή τον κόσμο πιο σταθερό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι τα βήματα που έκανε η Φινλανδία για ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι λυπηρά και αποτελούν λόγο για συμμετρική απάντηση, η απάντηση της Ρωσίας θα εξαρτηθεί από τον βαθμό προώθησης της στρατιωτικής υποδομής της Συμμαχίας στα ρωσικά σύνορα.

Όλος ο κόσμος θέλει να αποφύγει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας παράλληλα πως η χώρα είναι έτοιμη να «απαντήσει» σε όποιον επιχειρήσει να εμπλακεί στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία.

«Όλοι θέλουν να αποφύγουν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Και η Ρωσία θέλει το ίδιο. Το ΝΑΤΟ έχει επίσης επανειλημμένα κάνει δηλώσεις σχετικά με αυτό και νομίζω ότι όλες οι πιθανές εξελίξεις γύρω από αυτό, εξαρτώνται από την Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει την πιο ισχυρή απάντηση εάν οποιαδήποτε πλευρά προσπαθήσει να εμπλακεί στην Ουκρανία.

«Προχωρούμε κυρίως με βάση τις δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος Πούτιν από τις 24 Φεβρουαρίου ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να δώσει την πιο αποφασιστική απάντηση στην πλευρά που θα προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να μπει στην Ουκρανία και να επέμβει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγουν εκεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας», ανέφερε ο Πεσκόφ.