Κρεμλίνο: Θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία, είτε με την ειδική επιχείρηση είτε αλλιώς

 
ntmitri-peskof

Ενημερώθηκε: 24/05/23 - 09:01

Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία είτε μέσω της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης είτε με όλα τα άλλα μέσα, δήλωσε την Τετάρτη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία εξετάζει μόνο την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης: διασφάλιση των συμφερόντων της, επίτευξη των στόχων της Ρωσίας είτε μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είτε με άλλα διαθέσιμα μέσα», είπε ο κ. Πεσκόφ στο TASS, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο του παγώματος της σύγκρουσης.

«Σε αυτό η Ρωσία είναι αλληλέγγυα με τη Δύση, η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να αφεθεί να παγώσει», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Απέφυγε πάντως να εξηγήσει με ποιον άλλον τρόπο μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση αυτή.

«Θα ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια ειρηνική λύση της ουκρανικής σύγκρουσης, επειδή δεν υπάρχουν προς το παρόν προϋποθέσεις για αυτό το σενάριο», σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όταν ρωτήθηκε ποιο από τα διάφορα σχέδια συμφιλίωσης, που προτάθηκαν από άλλες χώρες, θα ήταν προτιμότερο για τη Ρωσία και εάν η Μόσχα έχει τη δική της παραλλαγή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτό. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια ειρηνευτική διαδικασία». «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Κρεμλίνο ήταν έτοιμο να διαπραγματευτεί με οποιονδήποτε από την υφιστάμενη κυβέρνηση του Κιέβου, ο Πεσκόφ απάντησε: «Αυτό είναι σχεδόν ανέφικτο, γιατί απαγορεύονται οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία [στην Ουκρανία]».

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγορεύει κάθε συνομιλία με τη Μόσχα δηλώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται να αλληλεπιδράσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ