Λαβρόφ προς Δύση: Θα απαντήσουμε εάν εκπαιδεύσετε Ουκρανούς πιλότους σε F-16

 
s lavrov

Ενημερώθηκε: 30/05/23 - 08:36

Ο ρωσικός στρατός μπορεί να απαντήσει στις προθέσεις των δυτικών χωρών να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους σε αεροπλάνα F-16, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσον αφορά τις αντιδράσεις μας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα έχουν την ικανότητα να απαντήσουν σε αυτό», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και της Νορβηγίας, προσπαθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του θέματος προκειμένου να ευχαριστήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Εδώ, πάνω απ’ όλα, υπάρχει η επιθυμία να ευχαριστήσει τον ηγεμόνα. Αυτές οι χώρες υλοποιούν ενεργά τις φιλοδοξίες της Ουάσιγκτον μέσω των ευρωπαϊκών υποθέσεων», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στις 21 Μαΐου, μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, ότι η Δύση θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να χρησιμοποιούν μαχητικά τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του F-16.

Ο βοηθός του Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συζητήσει σύντομα με τους συμμάχους της για το ποιες χώρες θα στείλουν F-16 στο Κίεβο, αναφέρει το Sputnik.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ