Λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν - Πολύνεκρη έκρηξη

Λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν - Πολύνεκρη έκρηξη
Ενημερώθηκε: 08/10/21 - 14:36

Έκρηξη σημειώθηκε σε Τζαμί  Σιιτών στο Κουντούζ του Αφγανιστάν, την ώρα της προσευχής της Παρασκευής. Υπάρχουν αναφορές από πρακτορεία ειδήσεων για πάνω από 100 νεκρούς που ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί και περισσότεροι από 90 τραυματίες. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυματίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Iran International.

Σύμφωνα με το reuters μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Το αφγανικό TOLOnews αναφέρει ότι τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την έκρηξη αλλά προς το παρόν δεν έχουν δώσει πληροφορίες για τα αίτια της επίθεσης.

«Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών… με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι ειδική μονάδα φτάνει στο σημείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων μία σε τζαμί στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις.