Με τανκς Βούλγαροι "κεφαλοκυνηγοί" βασανίζουν πρόσφυγες

Με τανκς Βούλγαροι "κεφαλοκυνηγοί" βασανίζουν πρόσφυγες
Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

 Ακόμα και τανκς έχουν βρει και χρησιμοποιούν συμμορίες κυνηγών κεφαλών στη Βουλγαρία οι οποίοι περιπολούν και αναζητούν πρόσφυγες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

 Ως αρχηγός της συμμορίας εμφανίζεται ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να μπορεί να κινείται σε ανώμαλο έδαφος γύρω από την πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

 Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική ώστε πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στη συμμορία του, ενώ ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει.

 Ο Βάλεφ έχει έτοιμη την "εξήγηση" λέγοντας πως κάθε παράνομος μετανάστης είναι τζιχαντιστής την ίδια στιγμή που αρνείται την κατηγορίες ότι ο ίδιος είναι τρομοκράτης. Ωστόσο, τρομοκρατεί τα θύματά του.

 Μάλιστα περιγράφει το κυνήγι κεφαλών ως «σπορ»: «Θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο», ισχυρίζεται.

 Στο «θεάρεστο» έργο του πολλές φορές έχει την βοήθεια, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οχημάτων που κινούνται άνετα σε χωματόδρομους καθώς και εκπαιδευμένων σκύλων. Ο ίδιος συνηθίζει να ψάχνει για πρόσφυγες πάνω στο άλογό του.

 Το κυνήγι του Βάλεφ προσέλκυσε την προσοχή της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Επιτροπή απαιτεί από τις αρχές να πατάξουν την παράνομη και εγκληματική δράση του κυνηγού κεφαλών.

Δείτε το βίντεο από την Daily Mail