Μια επτάχρονη «διεκδικεί» τον Βρετανικό βασιλικό θρόνο! (ΦΩΤΟ)

Μια επτάχρονη «διεκδικεί» τον Βρετανικό βασιλικό θρόνο! (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 07/09/17 - 13:23

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια νιώθουν σίγουροι για την νομιμότητα του βρετανικού θρόνου και την γραμμή της διαδοχής, αλλά μια μικρή από το Ντονκάστερ έρχεται να τους αμφισβητήσει.

Όλοι γνωρίζουν τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης που ακολουθούσαν τον ηγέτη που κράδαινε το Εξκάλιμπερ και μαχόταν για την ελευθερία. Το μυθικό σπαθί σύμφωνα με την παράδοση χάθηκε στα νερά της λίμνης όταν ο Σερ Μπέντιβερ το επέστρεψε στην Κυρά της Λίμνης μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του βασιλιά Αρθούρου.

Στην λίμνη Ντόζμαρι (Dozmary Pool) στον βάλτο Μπόντμιν του Κόρνγουολ (Bodmin Moor), η επτάχρονη Ματίλντα Τζόουνς από το Νόρτον του Ντόνκαστερ, βρήκε ένα παμπάλαιο ξίφος, ενώ έπαιζε με την πατέρα της, Πολ.

Όπως είπε στην τοπική εφημερίδα TheStar ο 51χρονος πατέρας της μικρής, είχε διηγηθεί τον θρύλο της λίμνης στη Ματίλντα και την τετράχρονη αδερφή της, Λόις, ενώ πήγαιναν σε αυτήν.

«Ήταν μια πολύ ζεστή ημέρα και η Ματίλντα ρώτησε αν μπορούσαμε να πάμε να πλατσουρίσουμε. Ήταν μέχρι τη μέση στα νερά, όταν είπε πως μπορούσε να δει ένα σπαθί. Της είπα να αφήσει τα χαζά...αλλά όταν κοίταξα συνειδητοποίησα ότι ήταν όντως ένα σπαθί, που βρισκόταν στον πάτο της λίμνης».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο θρύλος λέει πως το σπαθί πηγαίνει μόνο στον νόμιμο μονάρχη της Βρετανίας- οπότε (χαριτολογώντας) αναρωτιέται κανείς αν αυτό σημαίνει ότι η Ελισάβετ και ο Οίκος των Γουΐνδσορ απέκτησαν, στο πρόσωπο της μικρής Ματίλντα, μία αντίπαλο για τον θρόνο!

Όπως είπε ο Πολ, το ξίφος, το οποίο βρήκαν στις 29 Αυγούστου, έχει περίπου το ύψος της Ματίλντα. Ο ίδιος πάντως, εκτιμά πως δεν είναι και πολύ παλιό- ίσως 20-30 ετών, και πιθανώς να είναι ένα σπαθί που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα κάποιας ταινίας ή ντοκιμαντέρ και πετάχτηκε στη λίμνη, ίσως στο πλαίσιο κάποιου αστείου.

Παρόλα αυτά, σίγουρα πρόκειται για μια ιστορία που προκάλεσε ενδιαφέρον στα βρετανικά ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια πήρε το σπαθί στο σπίτι της, όπου προφανώς και θα αποκτήσει περίοπτη θέση ως ένα αντικείμενο στην καρδιά μιας όμορφης οικογενειακής ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά Ρεκορ Γκίνες για το 2017 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Βρέθηκαν χαμένες ερωτικές επιστολές του Β Παγκοσμίου Πολέμου

Βλ. Πούτιν για Β. Κορέα: «Είναι αδύνατο να τους τρομάξουμε»