Νέα ήττα για την Μέι: Νέα καταψήφιση για το Brexit

 
Το βρετανικό κοινοβούλιο καταψήφισε τη νέα συμφωνία για το Brexit, με 391 ψήφους κατά έναντι 242 ψήφων υπέρ-Νέα ήττα για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό και το αόριστο Brexit προ των πυλών

Ενημερώθηκε: 12/03/19 - 23:07

Νέα ήττα για την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε και τη νέα πρόταση συμφωνίας για το Brexit, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά το συντριπτικό «όχι» που είχε πει, τον Ιανουάριο

Η Μέι αρκέστηκε να εκφράσει την λύπη της, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ με ομαλό τρόπο, με μια συμφωνία» την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, επεσήμανε ότι αυξάνεται ο κίνδυνος για ένα Brexit χωρίς συμφωνίας.

ΕΕ

«Από την πλευρά της , κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να φτάσουμε σε συμφωνία… Είναι δύσκολο να δω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Με μόλις 17 ημέρες να απομένουν μέχρι την 29η Μαρτίου, η σημερινή ψηφοφορία έχει αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία».

Χάος στη Βρετανία πριν τη νέα ψηφοφορία στη Βουλή

Με το σημερινό αποτέλεσμα, εντείνεται η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit

Δύο νέες ψηφοφορίες

Έτσι, αναμένεται να ακολουθήσουν δύο νέες ψηφοφορίες την Τετάρτη και την Πέμπτη, οπότε και το κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει εάν στηρίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και εάν προκρίνει καθυστέρηση του Brexit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το βράδυ της Δευτέρας, η Μέι μετέβη στο Στρασβούργο, ανακοινώνοντας ότι εξασφάλισε «νομικά δεσμευτικές αλλαγές» ως προς το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.