Νετανιάχου: Το σχέδιο Γκαντζ θα οδηγήσει σε ήττα το Ισραήλ

 
ισραηλ

Ενημερώθηκε: 19/05/24 - 13:33

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε το τελεσίγραφο του Μπένι Γκαντζ, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα φέρει την ήττα του Ισραήλ και πως θα έπρεπε να απευθυνθεί στην Χαμάς.

Στο Ισραήλ, εντείνονται οι πιέσεις στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στη Λωρίδα της Γάζας. Οι πιέσεις αυτές που εντείνονται προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ήρθαν τις τελευταίες ώρες με τη μορφή τελεσιγράφου από τον κυβερνητικό του εταίρο, τον Μπένι Γκαντζ.

Ο Γκαντζ απείλησε ότι θα παραιτηθεί αν μέχρι τις 8 Ιουνίου δεν παρουσιαστεί συνολικό σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Γάζα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Το όποιο σχέδιο, όπως τόνισε, θα πρέπει να περιλαμβάνει έξι στρατηγικούς στόχους. Μεταξύ αυτών είναι η επιστροφή των ομήρων, ο τερματισμός του ελέγχου της Χαμάς στη Γάζα, η δημιουργία πολυεθνικής πολιτικής διοίκησης για τη Λωρίδα της Γάζας, η διατήρηση του ελέγχου της ασφάλειας από το Ισραήλ και η ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία ως μέρος ενός συνολικού σχεδίου όμως κατά του Ιράν και των συμμάχων του.

Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού απορρίφθηκαν οι προτάσεις Γκαντζ. Τονίζουν ότι το τελεσίγραφο θα έπρεπε να το απευθύνει στη Χαμάς και ότι σε περίπτωση που γίνουν δεκτές, αυτές θα οδηγήσουν σε ήττα του Ισραήλ.

Σε περίπτωση που παραιτηθεί ο Γκαντζ από την κυβέρνηση, δεν αναμένεται η κυβέρνηση Νετανιάχου να καταρρεύσει.

Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί εντός του Ισραήλ

Η οργή για την κυβέρνηση Νετανιάχου ξεχειλίζει στο Ισραήλ. Εκατοντάδες διαδηλωτές, που ζητούν τον τερματισμό του πολέμου και τη διεξαγωγή εκλογών, συγκρούστηκαν για άλλη μια βραδιά με τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης στο Τελ Αβίβ, όπου συμμετείχαν και οι Πρέσβεις της Αυστρίας, της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ