Ντονμέζ: Το ORUC REIS έχει ολοκληρώσει το 50% των ερευνών του - Θα συνεχίσει μέχρι τα Χριστούγεννα

 
Θέμα: Ντονμέζ: Το Όρουτς Ρέις έχει ολοκληρώσει το 50% των ερευνών του

Ενημερώθηκε: 30/10/20 - 19:20

O υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι το Oruc Reis έχει τελειώσει το 50% των ερευνών του και πως χρειάζεται ακόμα δύο μήνες για να τις ολοκληρώσει.

Η δήλωση αυτή του Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις ότι η Τουρκία όσο δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να προκαλεί με το ORUC REIS τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Έχουμε ολοκληρώσει τις σεισμικές έρευνες στο άξονα ανατολής-δύσης» σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι το ORUC REIS θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες στο άξονα βορρά-νότου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Όπως υπογράμμισε ο Ντονμέζ χρειάζονται ακόμα δυο μήνες για να ολοκληρωθούν οι δύο διαστάσεων έρευνες (2D) και εν συνεχεία θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που συνέλλεξαν. Μετά θα ακολουθήσουν οι τρισδιάστατες έρευνες (3D), είπε ο Ντονμέζ, προσθέτοντας πως αν τα ευρήματα κριθούν ικανοποιητικά τότε η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Μάλιστα ο Ντονμέζ αποκάλυψε πως η Τουρκία ίσως προχωρήσει σε αγορά η leasing ακόμα ενός γεωτρύπανου για να καλύψει τις ανάγκες της.