ΝΥΤ: Δορυφορικές εικόνες από την στη Μπούτσα καταρρίπτουν τους ρώσικους ισχυρισμούς για προβοκάτσια

 
ΝΥΤ: Δορυφορικές εικόνες από την στη Μπούτσα καταρρίπτουν τους ρώσικους ισχυρισμούς για προβοκάτσια

Ενημερώθηκε: 05/04/22 - 11:09

Τους ισχυρισμούς της Μόσχας πως όσα καταγγέλλονται για την Μπούτσα είναι προβοκάτσια, καταρρίπτει η αμερικανική εφημερίδα New York Times που συνέκρινε δορυφορικές λήψης στα μέσα Μαρτίου από τη Maxar Technologies με βίντεο που κυκλοφόρησε στις 2 Απριλίου. Η σύγκριση δείχνει ότι πολλά πτώματα βρίσκονταν στους δρόμους της πόλης τις ημέρες που η Μπούκα ήταν υπό ρωσικό έλεγχο.

#Ukraine

#UkraineRussiaWar

#Russian

#NATO

#war

#news

#ukraina

#ukrainewar

#usa

#putin

#Biden

pic.twitter.com/7tOjx1AfyQ

The New York Times claims to have studied MAXAR's satellite imagery of Buchi. The publication claims that some bodies have been lying on the streets for several weeks, since mid-March.

April 4, 2022

Τουλάχιστον 11 σορούς δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες κι αν αποδειχτεί ότι οι λήψεις έγιναν πριν από 4 εβδομάδες, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της Ρωσίας για ουκρανική προβοκάτσια που έγινε αφότου οι Ρώσοι αποχώρησαν από την κωμόπολη του Κιέβου.

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Reuters, το αμερικανικό πεντάγωνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τις θηριώδίες στην Μπούκα.

https://t.co/Uk7ZfLKU73

pic.twitter.com/a0vKFuaP6J

Pentagon can't independently confirm atrocities in Ukraine's Bucha, official says

April 4, 2022

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι όλες οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες είχαν φύγει στις 30 Μαρτίου.

Η Μόσχα υποστηρίζει επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κατοχής της πόλης οι κάτοικοι της Μπούτσα ήταν ελεύθεροι να μετακινούνται και να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους, οι έξοδοι δεν ήταν αποκλεισμένοι και όλοι είχαν τη δυνατότητα να φύγουν προς τα βόρεια, προς τη Λευκορωσία, ενώ τα νότια περίχωρα «συμπεριλαμβανομένων και κατοικημένων περιοχών», βομβαρδίζονταν από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αδιαμφισβήτητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Μπούκα είναι άλλη μια σκηνοθετημένη παράσταση του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο καθώς και σε άλλες πόλεις», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου ‘Αμυνας.

‘Ενα 24ωρο νωρίτερα δορυφορικές εικόνες από την ίδια πηγή εστιάζουν σε τάφρο μήκους σχεδόν 14 μέτρων σκαμμένη στο έδαφος ουκρανικής εκκλησίας, όπου βρέθηκε ένας ομαδικός τάφος αυτή την εβδομάδα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη Μπούκα.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, 37 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου εκατοντάδες άψυχα σώματα, τουλάχιστον 300, κείτονταν στους δρόμους.

Οι πρώτοι τάφοι εμφανίστηκαν στις 10 Μαρτίου. Η τελική φωτογραφία τραβήχτηκε στις 31 Μαρτίου, ακριβώς πριν από την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων.

@Maxar

#bucha

#ukraine

#Kyiv

#UkraineRussiaWar

pic.twitter.com/FY92KAeZZ3

Satellite images of mass graves in Bucha by

The first graves appeared on March 10th. The final photo was taken March 31st, which is just before Russian forces retreated.

April 4, 2022