Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε τις δοκιμές με τους S-400

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε τις δοκιμές με τους S-400
Ενημερώθηκε: 23/10/20 - 15:54

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμές στους S-400, απορρίπτοντας παρ     άλληλα τις αυστηρές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ κατά της χρήσης του ρωσικού πυραυλικού συστήματος. 

«Οι δοκιμές έχουν γίνει. Αυτή η προσέγγιση της Αμερικής σίγουρα δεν είναι δεσμευτική για εμάς», είπε ο Τούρκος Περόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο  Anadolu.

Από τις δηλώσεις του δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Η Ελλάδα έχει S-300 και κάνει δοκιμές. Η Αμερική ζητά κάτι τέτοιο εκεί;».

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «Το γεγονός ότι υπάρχει ένα ρωσικό όπλο εδώ σημαίνει ότι αυτό ενοχλεί κάποιους κυρίους. Είμαστε αποφασισμένοι, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Επίσης σχολίασε την υπογραφή της συμφωνίας στη Λιβύη από τα εμπόλεμα μέρη για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας πως «η συμφωνία δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο».

Και ενώ ο  Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά η τουρκική λίρα παρουσιάζει και σήμερα μεγάλες απώλειες μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ειδικότερα, το δολάριο κερδίζει σχεδόν 0,5% έναντι του τουρκικού νομίσματος στο 7,9694, ενώ το ευρώ με άλμα περίπου 0,8% σκαρφαλώνει στο 9,4448.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ