Ο ηγέτης του PiS ρίχνει ευθύνες για το Brexit στον Τουσκ

 
Ο ηγέτης του PiS ρίχνει ευθύνες για το Brexit στον Τουσκ

Ενημερώθηκε: 27/06/16 - 17:35

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ ως υπεύθυνο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ιδιαίτερα σκοτεινό ρόλο διαδραμάτισε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς και στην πραγματικότητα συνέβαλε στο να μην πάρουν τίποτα", είπε ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος στον πρώην πολιτικό αντίπαλό του.

"Για τον λόγο αυτό, είναι ευθέως υπεύθυνος για το Brexit και θα έπρεπε απλώς να εξαφανιστεί από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Όμως αυτό αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρούσα σύνθεσή της", συνέχισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μπιάλιστοκ.

Η Βαρσοβία θα ήθελε να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα στη Βρετανία προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο Κατσίνσκι. "Η άποψή μας για το σήμερα, όχι για το μέλλον, είναι να καταβληθούν προσπάθειες για να επιστρέψει η Βρετανία στην Ένωση, για να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Η Βρετανία σήμερα απειλείται με διάσπαση", προειδοποίησε, σύμφωνα με το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Ομάδα προετοιμασίας και διαδοχή του Κάμερον

Με το βλέμμα στο Brexit και τον Ραχόι η ΝΔ

Νέα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό μετά την απόφαση για Brexit

Brexit: "Κάλπικη" η συλλογή υπογραφών για το νέο δημοψήφισμα στη Βρετανία;