Ουκρανία: Γιατροί κάνουν εγχείριση καρδιάς στο Κίεβο παρά το μπλακ άουτ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
εγχειριση

Ενημερώθηκε: 24/11/22 - 23:29

Τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν προκαλέσει «μαζικές διακοπές ρεύματος» στην Μολδαβία. Τα νέα πλήγματα δημιουργούν περαιτέρω πίεση σε ένα ενεργειακό σύστημα που καταστρέφεται ταχύτερα από ό,τι μπορεί να επισκευαστεί. Την ίδια ώρα ένα συγκλονιστικό βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Guardian, με τους γιατρούς σε νοσοκομείο του Κιεβουνα κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα παιδί την στιγμή που η πόλη έχει βυθιστεί το σκοτάδι λόγω ενός ακόμη μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με τον Borys Todurov, τον χειρουργό που κινηματογράφησε την επέμβαση, ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. «Έτσι κάνουμε σήμερα εγχείρηση καρδιάς», είπε.

Δείτε βίντεο:Στο Λβιβ μέσα σε διάστημα 30 ωρών πραγματοποιήθηκαν εννέα εγχειρήσεις μεταμόσχευσης οργάνων που προήλθαν από δωρητές.

«Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 24 ωρών έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς, συκωτιού και έξι νεφρών. Στις εγχειρήσεις αυτές εργάσθηκαν ομάδες αποτελούμενες από εκατοντάδες γιατρούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Στο ογκολογικό κέντρο στην περιφέρεια Τσερκάσκι έγιναν δύο εγχειρήσεις μεταμόσχευσης νεφρών.

«Οι δύο μεταμοσχεύσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στο ίδιο χειρουργείο. Το νοσοκομείο λειτουργούσε με γεννήτριες» αναφέρει το υπουργείο. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC News Ukraina, Μιροσλάβα Πέτσα, οι γιατροί του Κιέβου πραγματοποιούσαν χειρουργική επέμβαση καρδιάς σε παιδάκι όταν κόπηκε το ρεύμα στο νοσοκομείο. Οι χειρουργοί συνέχισαν την επέμβαση, χρησιμοποιώντας τους φακούς κεφαλής.

«Ένα παιδί στο Κίεβο υποβαλλόταν σε εγχείρηση καρδιάς όταν τα φώτα στο χειρουργείο έσβησαν ξαφνικά. Με αυτόν τον τρόπο οι Ουκρανοί γιατροί πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις αυτές τις μέρες -- σε καταφύγια φορώντας φακούς κεφαλής» έγραψε η Πέτσα που ανέβασε βίντεο στο Twitter με τον διευθυντή του Καρδιολογικού Κέντρου του Κιέβου Μπορίς Τοντούροφ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ