Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

 
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαιώνει ότι έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Ενημερώθηκε: 21/09/23 - 15:46

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν την αεροπορική βάση Saky στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά από πηγή εντός της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σε σύντομη ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η αεροπορική βάση Σάκι στη δυτική Κριμαία αποτέλεσε στόχο των ουκρανικών δυνάμεων άμυνας, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα η πηγή από την υπηρεσία πληροφοριών δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από την υπηρεσία ασφαλείας SBU και το πολεμικό ναυτικό με τη χρήση drones και πυραύλων κρουζ Neptune. Η επίθεση «πέτυχε τον στόχο και προκάλεσε σοβαρή ζημιά» σε εξοπλισμό στην αεροπορική βάση, δήλωσε η πηγή.

Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα τις αναφορές αυτές. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέστρεψε 19 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για θύματα ή ζημιές.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε η Ρωσία το 2014, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν με αντεπίθεσή τους που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

Οι πρόσφατες επιθέσεις αποτυπώνουν τις αυξανόμενες πυραυλικές δυνατότητες του Κιέβου ενώ η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία από απόσταση με πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και drones.

Η πηγή δήλωσε ότι τουλάχιστον 12 αεροσκάφη μάχης και φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκονταν στη βάση στη δυτική Κριμαία και ότι η βάση αυτή είχε επίσης χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση χειριστών drones.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ