Πραξικόπημα στην Τουρκία: Αποθεωτική υποδοχή του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Αποθεωτική υποδοχή του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 16/07/16 - 09:28

Αποθεωτική υποδοχή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ο ποίος εφθασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Το αεροσκάφος του είχε προσγειωθεί αρκετά ώρα νωρίτερα αλλά για λόγους ασφαλείας ο κ. Ερντογάν παρέμενε εντός του αεροσκάφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρισκόταν απέναντι από την Ρόδο και μόλις ειδοποιήθηκε ότι η κατάσταση εξομαλύνεται και οι πραξικοπηματίες συλλαμβάνονται, αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.

Προτού προσγειωθεί μάλιστα έκανε 4-5 γύρους πάνω από την περιοχή μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» και να κατέβει το αεροσκάφος στο Ατατούρκ.

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Οι πρώτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έχουν ως εξής:

"Αγαπητοί πολίτες σήμερα είχαμε κινητικότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας. Αυτή η μικρή μειοψηφία μέσα στις ένοπλες δυνλάμεις είχε σκοπό να αμαυρώσει την ιστορία της χώρας καθώς δεν αποδέχεται την ενότητα μέσα σε αυτήν. Σε αυτήν την 40χρονη ιστορία των ενόπλων δυνάμεων αυτή η μειοψηφία έχει βρεθεί σε διάφορες καταστάσεις, έχει φορέσει διάφορες μάσκες μία ήταν και σήμερα.

Ήταν κίνηση προδοσίας και μάλιστα ήταν προδοσία που θα την πληρώσουν πολύ ακριβά από τον λαό το λέω εκ των προτέρων.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με πραξικόπήματα το κόμμα στο οποίο εμείς έχουμε βάλει όλες τις κοινωνικές και δημοκρατικές αρχές κι έχουμε σκοπό πάντα με τη βοήθεια του θεού να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις της χωρας μας από τέτοιου είδους στοχιεία.

Αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι έχουμε στο στρατό ουσιαστικά εκκαθάριση από τέτοια στοχεία και επειδή ξέρουν τι τους περιμένει έκαναν αυτό το βήμα μέσα στην απελπισία τους.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στο Ατατούρκ το οποίο το κατέλυσαν οι τρομοκράτες της Ντάις πριν λίγες ημέρες. Σήμερα είχαμε πάλι τρομοκρατική ενέρεγια η οποία όμως προφανώς δεν θα έμενε χωρίς την απάντηση που έπρεπε να πάρουν αυτοί που την έκαναν. Αυτή την απάντηση θα την έχουν σε οποιαδήποτε κατάσταση για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας.

Τα F16 τα πήραμε για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας και τώρα εμποδίζουν τις πτήσεις. Βομβάρδισαν το σημείο στο οποίο βρισκόμουν - Νόμιζαν ότι ήμουν εκεί, αλλά είχε φύγει. 

Μην αντιστέκεστε απέναντι στους ανθρώπους, είναι οι συγγενείς σας. Μη στρέψετε τα όπλα - Αλλάξτε γνώμη.

Θα ολοκληρώσουμε την κάθαρση στο στρατό!

Ο στρατός δεν ελέγχει την Τουρκία. Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και είμαστε όλοι στα καθήκοντά μας.

Το τέλος θα είναι καλό".

Δείτε το βίντεο: