Πρόεδρος Φινλανδίας: «Ελπίζω ο Τραμπ να χάσει την υπομονή του με τον Πούτιν»

 
φιλανδος προεδρος

Πηγή Φωτογραφίας: LUDOVIC MARIN/Pool via REUTERS

Ενημερώθηκε: 26/08/25 - 12:39

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Σταμπ, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η υπομονή του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα εξαντληθεί σήμερα, όπως μετέδωσαν φινλανδικά ΜΜΕ.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, Yle, ο Σταμπ επέμεινε ότι η Φινλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες «θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιτύχουν ειρήνη που να έχει διάρκεια».

Ανέφερε επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να αναγκαστεί ο Πούτιν να τερματίσει την εισβολή στην Ουκρανία, θα ήταν το να πληγούν οι σύμμαχοί του, λέγοντας πως «οι μόνοι που μπορούν να πείσουν τον Πούτιν να προχωρήσει σε ειρήνευση βρίσκονται κυρίως στην ανατολή και λιγότερο στη δύση».

Σε άλλες του δηλώσεις, πρόσθεσε ότι οι τρέχουσες συνομιλίες εστιάζουν στην έκταση των εγγυήσεων ασφαλείας που θα μπορούσαν να δοθούν στην Ουκρανία.

Ο Σταμπ τόνισε επίσης ότι προειδοποίησε τον Τραμπ πως ο Πούτιν χρησιμοποιεί μια «τυπική» ρωσική τακτική καθυστερήσεων, ώστε να αποφύγει μια συνάντηση με τον Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από yle.fi

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ