Πυρά Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά Ερντογάν για συνάντησή του με ηγέτες της Χαμάς

 
Πυρά Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά Ερντογάν για συνάντησή του με ηγέτες της Χαμάς

Ενημερώθηκε: 25/08/20 - 19:19

Πυρά Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Τουρκίας. Ο λόγος είναι η έντονη αντίδραση των ΗΠΑ στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.

Η αντίδραση αυτή αποτυπώνεται σε γραπτή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κυκλοφόρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον είναι έντονα ενοχλημένη και εκνευρισμένη με αυτή την ενέργεια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη φωτογραφία κάτω η συνάντηση του Ερντογάν με την ηγεσία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη:

Η συνάντηση του Ερντογάν με την ηγεσία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη:

Η ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα των χθεσινών συνομιλιών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ιερουσαλήμ, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες. Το αμερικανικό πρόγραμμα ανταμοιβής για τη δικαιοσύνη αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.

Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου".

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ