Σερβία: Kόντρα λόγω μοντάζ σε φωτογραφία του Δένδια με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό

 
βουσιτσ

Ενημερώθηκε: 03/02/23 - 19:37

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη συζήτηση που διεξάγεται από χθες στη σερβική Βουλή με θέμα το Κόσοβο, αποκάλυψε ότι είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ η φωτογραφία που τον εμφανίζει χαμογελαστό δίπλα στον Κοσοβάρο πρωθυπουργό ‘Αλμπιν Κούρτι.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι πρόκειται για φωτογραφία από συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον ‘Αλμπιν Κούρτι η οποία υπέστη τεχνική επεξεργασία και στη θέση του Έλληνα υπουργού, εμφανίζει τον ίδιο.Έδειξε μάλιστα στο σώμα της Βουλής και τις δύο φωτογραφίες τη μία δίπλα στην άλλη για αποδείξει ότι έγινε φωτομοντάζ.

Ο Βούτσιτς κατηγόρησε τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς ως υπεύθυνο για το μοντάζ και τη διάδοση στο διαδίκτυο της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

«Εδώ είμαστε ο Κούρτι και εγώ, αν και δεν έχουμε βγάλει ποτέ μια τέτοια φωτογραφία, ούτε έχουμε κάνει χειραψία. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια φωτογραφία του Κούρτι με τον Δένδια. Αυτός ο βουλευτής που μίλησε πριν από λίγο (σ.σ. Σέρτζαν Μιλιβόγιεβιτς) εξαπάτησε το κοινό. Ποτέ δεν έσφιξα το χέρι του Κούρτι, ούτε τον αγκάλιασα. Απλώς για να έχετε κατά νου με τι είδους απατεώνες έχουμε να κάνουμε», είπε ο Βούτσιτς δείχνοντας τις δύο φωτογραφίες.

Βουλευτές κινήθηκαν κατά του Βούτσιτς φωνάζοντας «προδοσία»

Απόλυτο χάος επικράτησε χθες στο σερβικό κοινοβούλιο όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κατευθύνθηκαν προς την θέση όπου κάθονταν ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Πρώτα φώναξαν «προδοσία, προδοσία»«το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας», και μετά πήγαν στο μέρος που καθόντουσαν.

Την ίδια ώρα όρθιοι σηκώθηκαν και οι βουλευτές του SNS, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και αυτοί προς τη θέση του προέδρου. Σε αυτόν το χάος, που κράτησε περίπου 15 λεπτά, μπήκε στην αίθουσα και η ασφάλεια της συνέλευσης.

Τι απάντησε ο Βούτσιτς

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος καθόταν εκείνη την ώρα, κάλεσε τους βουλευτές του SNS να είναι ήρεμοι και να επιτρέψουν στην αντιπολίτευση να «δείξει το πρόσωπό της». Είπε επίσης ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τεράστια ζημιά στη Σερβία με το τσίρκο που δημιούργησαν στο κοινοβούλιο.

«Θα υπερασπιστούμε το Κόσοβο και τη Σερβία από εσάς» είπε σε όσους φώναζαν «παράδοση» και «παραίτηση».

Αυτή η ατμόσφαιρα στα πρόθυρα επεισοδίου προέκυψε όταν ο ηγέτης των Ντβέρι, Μπόσκο Ομπράντοβιτς, κάλεσε τη Συνέλευση να απορρίψει τη γαλλογερμανική πρόταση για το Κοσσυφοπέδιο και μετά τις κατηγορίες του κατά της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, ήθελε να διαπράξει προδοσία.

Η ειδική σύνοδος της Συνέλευσης της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης και τα μέλη θα εξετάσουν την έκθεση της σερβικής κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ