Συναγερμός στο Facebook: Εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο με σαρίν

Συναγερμός στο Facebook: Εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο με σαρίν
Ενημερώθηκε: 02/07/19 - 01:21

Facebook: Συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερα κτίρια της Facebook, στο Μένλο Παρκ στην Καλιφόρνια, καθώς σε έλεγχο ρουτίνας εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο θετικό στην ουσία του του νευροπαραλυτικού παράγοντα σαρίν.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο άνθρωποι, που βρίσκονταν σε μια εγκατάσταση υπηρεσιών αλληλογραφίας της εταρείας Facebook, πιθανόν να εκτέθηκαν στο επικίνδυνο αέριο.

 

«Υπάρχουν δύο πιθανές περιπτώσεις ανθρώπων που εκτέθηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζουν σημάδια ή συμπτώματα», τόνισε ο Τζον Τζόνσον.

Ο Αντονι Χάρισον, εκπροσώπος του Facebook δήλωσε πως «σήμερα το πρωί ένα πακέτο που εφθασε σε μία από τις αίθουσες υποδοχής αλληλογραφίας χαρακτηρίσθηκε ύποπτο. Εκκενώσαμε τέσσερα κτίρια σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, που έως τώρα δεν έχουν αναγνωρίσει την ουσία που βρέθηκε. Τρία από τα κτίρια που εκκενώθηκαν είναι ασφαλή για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η πρώτη προτεραιότητα και θα παράσχουμε επιπλέον πληροφορίες όταν θα είναι διαθέσιμες».

 

Τι είναι το σαρίν

 

Η νευροπαραλυτική ουσία σαρίν είναι οργανική ένωση του φωσφόρου. Είναι διαυγές, άχρωμο, άγευστο και άοσμο υγρό που χρησιμοποιείται ως χημικό όπλο εξαιτίας της δράσης του ως νευροτοξικού παράγοντα. Έχει καταγραφεί ως όπλο μαζικής καταστροφής. Η παραγωγή και αποθήκευση σαρίν είναι παράνομη από την Σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων του 1993.