Τέσσερις νεκροί σε συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων στο Ντιγιάρμπακιρ

 
Τέσσερις νεκροί σε συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων στο Ντιγιάρμπακιρ

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Ένας τούρκος αστυνομικός και τρείς Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ανταρτών στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας.

Ο αστυνομικός και οι τρεις μαχητές σκοτώθηκαν στις μάχες που έγιναν στην περιοχή Μπαγκλάρ στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ασφάλειας που επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στη συνοικία Κεγιάρτεπε, μετά την απόπειρα ανδρών του PKK να στήσουν οδοφράγματα αλλά και να παγιδεύσουν δρόμους με εκρηκτικά.

Η νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων σημειώνεται μετά την προχθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άνθρωποι.

Δείτε επίσης:

Λουτρό αίματος από βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Μετά την επίθεση αυτή που πραγματοποίησαν ένας άντρας και μία νεαρή γυναίκα, μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η τουρκική αεροπορία πραγματοποίησε χθες επιδρομές σφυροκοπώντας την ορεινή περιοχή Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται οι βάσεις των Κούρδων. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 45 μέλη του PKK, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τους βομβαρδισμούς πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4, καταστρέφοντας δύο αποθήκες οπλισμού, αλλά και δύο θέσεις εκτόξευσης ρουκετών Κατιούσα, ανέφερε ανακοίνωση του στρατού.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των αστυνομικών συνεχίστηκαν σποραδικά στη διάρκεια της νύχτας, με ελικόπτερο της αστυνομίας να εποπτεύει την περιοχή. Το ξέσπασμα της βίας στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας πυροδοτήθηκε μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων τον περασμένο Ιούλιο μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων ανταρτών και έπειτα από εκεχειρία 2,5 ετών. Οι αντάρτες του PKK πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας στις νοτιοανατολικές πόλεις της Τουρκίας, σε μερικές από τις οποίες, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.