Θρίλερ η συνεδρίαση του Eurogroup που γίνεται στη σκιά του κορονοϊού

Θρίλερ η συνεδρίαση του Eurogroup
Ενημερώθηκε: 08/04/20 - 00:56

Eurogroup - Κορονοϊός: Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup που γίνεται στη σκιά της αντιπαράθεσης των χωρών του γερμανικού μπλοκ που αντιδρά στην έκδοση ομολόγων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπιων της επιδημίας του κορονοϊού στην οικονομία της Ευρώπης.

Η συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι έχει διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστεί μετά τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Μάριο Σεντένο, Λουίς Ρέγκο, βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο. Στο τραπέζι των διαπραγατεύσεων βρίσκεται ένας συνδυασμός μέτρων στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών. Ιταλία και την Ισπανία με τη στήριξη άλλων 7 χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας πιέζουν για την έκδοση ευρωομολόγου.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, o Ρέγκο ανέφερε πριν από τρεις ώρες ότι ο πρώτος γύρος της συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Eurogroup ολοκληρώθηκε και ότι θα γινόταν διάλειμμα μίας ώρας. Στη συνέχεια, με νέα ανάρτησή του πριν από δύο ώρες ενημέρωσε ότι «χρειάζεται περαιτέρω δουλειά» και ότι η σύνοδος θα άρχιζε ξανά στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Λίγο μετά τις 11 (ώρα Ελλάδας) ακολούθησε και τρίτη ανάρτησή του, ότι «στόχος είναι τώρα να αρχίσει ξανά στις 23 ώρα Βρυξελλών (12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας)», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία».

Η σύνοδος του Eurogroup ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), αλλά ο εκπρόσωπος του Σεντένο ανακοίνωσε πριν την έναρξή της ότι θα άρχιζε στις 5 (ώρα Ελλάδας). «Θα χρειαστούμε μία επιπλέον ώρα για προετοιμασία πριν από τη σύνοδο», έγραψε στο Twitter.