Θρίλερ με το Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία Τζόνσον-EE – Καταψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα

 
brexit

Ενημερώθηκε: 23/10/19 - 00:12

Θρίλερ με το Brexit: Απορρίφθηκε το πρόγραμμα εξπρές του Μπόρις Τζόνσον ώστε να εξεταστεί η συμφωνία που έκανε με την ΕΕ σε τρεις μέρες. Το Κοινοβούλιο νωρίτερα είχε ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου του πρωθυπουργού για το «διαζύγιο» με την ΕΕ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν το νομοσχέδιο δεν περάσει θα προχωρήσει σε εκλογές. Όπως εξήγησαν αρκετοί βουλευτές οι τρεις μέρες δεν επαρκούσαν για να εξετάσουν σοβαρά το νομοσχέδιο των 119 σελίδων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπορεί αρχικά να είχε κερδίσει την έγκριση του νομοσχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο το «οχι» στο χρονοδιάγραμμα βάζει πάλι φρένο στα σχεδιά του.'

Τουσκ: Συζητάμε αίτημα αναβολής ως τις 31/1/2020

Να αποδεχθούν το αίτημα της Βρετανίας για παράταση του Brexit θα συστήσει ο Ντόναλντ Τουσκ στους «27» της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ έχει απόψε διαβουλεύσεις με τους 27 ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το αίτημα αναβολής του Brexit, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπό του. Όπως έγραψε στο Twitter η Μίνα Αντρέεβα, μετά την απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, του χρονοδιαγράμματος για την εξέταση και επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit, όπως το ήθελε η βρετανική κυβέρνηση, ο Τουσκ έχει επαφές με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και συζητά το αίτημα αναβολής του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Με πληροφορίες από το BBC