Τους συνέλαβαν μέσα στο αεροπλάνο επειδή μιλούσαν για την τρομοκρατία!

Τους συνέλαβαν μέσα στο αεροπλάνο επειδή μιλούσαν για την τρομοκρατία!
Ενημερώθηκε: 11/06/17 - 15:04

Σφοδρή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έλαβε χώρα σε αεροπορική πτήση της εταιρείας easyJet που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με προορισμό το Λονδίνο.

Το αεροσκάφος έκανε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, καθώς τρεις επιβάτες συνομιλούσαν για «τρομοκρατικά θέματα», ανέφερε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη ενός σακίδιου εκ των συλλήφθέντων.

Οι 151 επιβάτες της πτήσης εκκένωσαν με ασφάλεια το Airbus 319 χρησιμοποιώντας τις εξόδους κινδύνου του, με τις αστυνομικές δυνάμεις να διεξάγουν ελέγχους ασφαλείας στο αεροσκάφος και να συγκεντρώνουν καταθέσεις από τους επιβάτες, τόνισαν οι αρχές του αεροδρομίου με ανακοίνωση.

Η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη εκπρόσωπο της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, ανέφερε πως ο πιλότος του αεροσκάφους αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση, όταν οι επιβάτες είπαν στους αεροσυνοδούς ότι άκουσαν τους τρεις άνδρες να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «βόμβα» και «εκρηκτικά».

Έξι πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια ως αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου και ως απόρροια του περιστατικού επηρεάστηκε για αρκετές ώρες η εναέρια κυκλοφορία.

Οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας κατέσχεσαν ένα σακίδιο πλάτης που ανήκε σε έναν από τους άνδρες και προχώρησαν σε μια ελεγχόμενη έκρηξή του έξω από το αεροσκάφος, ανέφερε η αστυνομία.

Οι αρχές δεν έδωσαν πληροφορίες για το περιεχόμενο του σακίδιου και τόνισαν πως αξιωματούχοι συνέχισαν να το ερευνούν.

Οι τρεις άνδρες είναι ηλικίας 31, 38 και 48 ετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, εργάζονται για μια εταιρεία του Λονδίνου και επέστρεφαν στη Βρετανία μετά από ένα ταξίδι για δουλειές. Άλλοι επιβάτες είπαν στο προσωπικό του αεροπλάνου ότι τους άκουσαν να χρησιμοποιούν λέξεις όπως "βόμβα" και "εκρηκτικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ένα βράδυ διασώθηκαν 1.600 πρόσφυγες και μετανάστες

Επίθεση στο Λονδίνο: Σχεδίαζαν να κάνουν επίθεση με φορτηγό 7,5 τόνων! Δείτε τα όπλα (ΦΩΤΟ)

«Καρφί» Μέρκελ για Τραμπ: Τα τείχη δεν λύνουν προβλήματα