Τραμπ: Δήλωσε ότι ήθελε να εξοντώσει τον Άσαντ στο παρελθόν

Τραμπ: Δήλωσε ότι ήθελε να εξοντώσει τον Άσαντ στο παρελθόν
Ενημερώθηκε: 15/09/20 - 23:25

Το ενδεχόμενο να εξοντώσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είχε εξετάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό αποκάλυψε ο πλανητάρχης σε συνέντευξή του στο Fox News.

Το ενδεχόμενο αυτό το είχε σκεφτεί το 2017, ωστόσο, ο τότε επικεφαλής του Πενταγώνου Τζιμ Μάτις ήταν αντίθετος σε μια τέτοια απόφαση.

"Θα προτιμούσα να τον είχα εξοντώσει. Τα είχα τακτοποιήσει όλα. Ο Μάτις δεν ήθελε να το κάνουμε, ήταν ένας υπερεκτιμημένος στρατηγός, ένας απαίσιος στρατηγός και κακός ηγέτης", δήλωσε ο Τραμπ στο Fox.

"Δεν το μετανιώνω (που δεν τον εξοντώσαμε) . Θα μπορούσα να ζήσω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ξέρετε σίγουρα δεν τον θεωρούσα έναν καλό άνθρωπο αλλά είχα μια ευκαιρία να το κάνω", είπε ο Τραμπ για τον πρόεδρο της Συρίας. Σε ότι αφορά τον τότε αμερικανό υπουργό Άμυνας, ο Τραμπ ανέφερε: "Ο Μάτις ήταν αντίθετος στα περισσότερα τέτοιου είδους πράγματα".

Τον Σεπτέμβριο 2018, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ με τον Μάτις για πιθανή δολοφονία του Μπασάρ αλ Άσαντ. "Ποτέ δεν συζητήθηκε αυτό, ποτέ δεν εξετάστηκε καν", είχε δηλώσει τότε.

Επιπλέον ο Τραμπ είχε ερωτηθεί για ένα απόσπασμα του βιβλίου "Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο" του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουαρντ, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον Μάτις, για να του πει χωρίς περιστροφές ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Σύρο πρόεδρο. "Ας τον σκοτώσουμε! Ας το κάνουμε. Να σκοτώσουμε πολλούς από αυτούς", είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα με τον Γούντγουαρντ. Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει τότε πως το βιβλίο ήταν μυθοπλασία.

Ο Τζιμ Μάτις παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου στις 20 Δεκεμβρίου του 2018, μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ