Βόμβα από τον Ερντογάν: Η Κωνσταντινούπολη να είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Ερντογάν: Η Κωνσταντινούπολη να είναι έδρα των Ηνωμένων Εθνών
Ενημερώθηκε: 25/10/16 - 21:52

Νέα δήλωση βόμβα από τον πρόεδρο της Τουρκίας. Η Κωνσταντινούπολη πρέπει να είναι η έδρα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 71 ετών από την ίδρυση του οργανισμού.

«Η χώρα μας, που αυξάνει τα ποσά τα οποία κάθε χρόνο δίνει για τον προϋπολογισμό του ΟΗΕ, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνει την Κωνσταντινούπολη το κέντρο του οργανισμού» αναφέρει στη δήλωση του ο Ερντογάν.

«Πιστεύουμε ότι η Κωνσταντινούπολη με την πανάρχαια ιστορία της, το πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν της, την στρατηγική τοποθεσία της και τις φυσικές ομορφιές της, ως έδρα του οργανισμού θα συνεισφέρει σημαντικά στις αποστολές του και το όραμά του» σημειώνει ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Με τη φιλοξενία που δείχνει η χώρα σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, η Τουρκία έχει γίνει η φωνή της παγκόσμιας συνείδησης» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, παγκόσμιοι οργανισμοί, αλλά και κυβερνήσεις κρατών, καλούν τον Ερντογάν να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, μετά τις επεμβάσεις που έλαβαν χώρα με την προσαγωγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.