Υπόθεση Μενέντεζ: Αυξάνονται οι Δημοκρατικοί που ζητούν να παραιτηθεί — Το σχόλιο του Λευκού Οίκου

 
MENENDEZ

Ενημερώθηκε: 27/09/23 - 19:03

Πέντε μέρες μετά την απαγγελία των κατηγοριών κατά του Μπομπ Μενέντεζ και έπειτα από πιέσεις δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν έκανε το πρώτο προσεκτικό σχόλιο για την υπόθεση, κρατώντας με ευλάβεια τις αποστάσεις.

«Παίρνουμε στα σοβαρά το θέμα, όπως σας είπα και χθες. Πιστεύουμε ότι ο Γερουσιαστής έκανε το σωστό και παραιτήθηκε από την Επιτροπή, αλλά όσον αφορά την παραίτηση (από τη Γερουσία), είναι δική του απόφαση και της ηγεσίας της Γερουσίας», είπε ο Εκρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Ωστόσο, καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των Δημοκρατικών που καλούν τον Μενέντεζ να παραδώσει την έδρα του κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

«Εδώ και 30 χρόνια, έχω σηκώσει χιλιάδες δολάρια από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς, τα οποία κρατάω (στο σπίτι) για κάτι έκτακτο και λόγω της ιστορίας κατάσχεσης της (περιουσίας της) οικογένειάς μου στην Κούβα», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, Βαέλ Χάνα, που κατηγορείται στο πλαίσιο της υπόθεσης Μενέντεζ δήλωσε αθώος.

Ένα χρόνο πριν τις εκλογές για την ανανέωση της Γερουσίας, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η υπόθεση θα πλήξει το κόμμα των Δημοκρατικών, που διαθέτει μία εύθραυστη πλειοψηφία στη Γερουσία. Ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι ανησυχίες στην έκβαση της μάχης για το Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ