Υπουργός Εξωτερικών Η.Π.Α: Κατεπείγουσα ανάγκη να εμποδιστεί μια νέα επίθεση τζιχαντιστών στην Ευρώπη

 
Υπουργός Εξωτερικών Η.Π.Α: Κατεπείγουσα ανάγκη να εμποδιστεί μια νέα επίθεση τζιχαντιστών στην Ευρώπη

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη να εμποδιστούν τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας σημειώθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά τις συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι. Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ.

"Πιστεύω ότι όλοι ανησυχούμε επειδή εδώ και πολλά χρόνια ξένοι μαχητές επιστρέφουν από τη Συρία ή από άλλες εμπόλεμες επιεροχές και κρύβονται στις (ευρωπαϊκές) κοινότητες", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

''Είναι σαφέστατα κατεπείγουσα ανάγκη''

Όπως είπε, η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τις βελγικές αρχές εδώ και κάποιο διάστημα, προκειμένου "να καλυφθούν τα κενά" τα οποία γνωρίζουν οι Βρυξέλλες. Επέμεινε όμως, απαντώντας σε μια ερώτηση, ότι "είναι σαφέστατα κατεπείγουσα ανάγκη" για την Ευρώπη να εμποδιστεί μια νέα επίθεση σαν αυτή των Βρυξελλών ή του Παρισιού.

Ο Κέρι, ο οποίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες αμέσως μετά τις επιθέσεις, είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε με σαφήνεια ότι "η κυβέρνησή του ξέρει ότι θα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα".

Το Ισλαμικό Κράτος με νέο βίντεο καλεί σε Τζιχάντ

Διαβάστε επίσης:

Να επιστρέψει στη Γαλλία ζητά ο Αμπντεσλάμ

Γιουνκέρ: «Οι τρομοκράτες είναι από εδώ»

Financial Times: Ιδού γιατί οι τζιχαντιστές χτύπησαν στις Βρυξέλλες