Έχει χαθεί το μέτρο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων! O άραβας αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος «ξεπλένει» τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο

 
O άραβας αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος «ξεπλένει» τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο

Ενημερώθηκε: 24/07/22 - 12:48

Έχει χαθεί το μέτρο στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Την ώρα που ο Πατριάρχης κ.Θεόφιλος προσπαθεί να προστατέψει- όπως λέει- τους Αγίους Τόπους από τους φανατικούς με εκκλήσεις προς το σύνολο των κυβερνήσεων και κυρίως προς τις ΗΠΑ, ο άραβας αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ.Θεοδόσιος λειτουργεί ως ασπίδα της Μόσχας.

Με αφορμή τις κυρώσεις της καναδικής κυβέρνησης σε βάρος του ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου ο Θεοδόσιος σε δηλώσεις του επιτέθηκε στη Δύση και έπλεξε το εγκώμιό του Μόσχας διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και το σύνολο των ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μάλιστα οι δηλώσεις Θεοδόσιου έρχονται λίγες μέρες μετά την έκκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τον Αμερικανό πρόεδρο κ.Μπάιντεν για στήριξη του πατριαρχείου το οποίο απειλείται από τους φανατικούς!

Ο κ.Θεοδόσιος με προκλητικό τρόπο , οχι μόνο στηρίζει τον Κύριλλο αλλά επιτίθεται κατά της Δύσης την οποία κατηγορεί για σχέδιο κατά της Μόσχας.“Εκλαμβάνουμε τέτοιου είδους ενέργειες ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, που αποβλέπει στην αποδυνάμωση του ρόλου και του κύρους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της πνευματικής αποστολής της στο σύγχρονο κόσμο και την καταστροφή εκείνων των ηθικών αξιών, τις οποίες κηρύσσει”.

Επίσης, τονίζει στη δήλωση του ότι η συμπαράσταση προς τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Προκαθήμενο της, “επιβεβαιώνει την κατηγορηματική αρνητική μας θέση έναντι όλων των προκλήσεων και άδικων ενεργειών, που επιχειρεί η Δύση εναντίον τους".

Σε άλλο σημείο καταγγέλλει (όπως και η ρωσική προπαγάνδα) τον δυτικό τρόπο ζωής: "Αυτή η δυτική ισχύς, που επαινεί τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του ανθρώπου και την ίδια στιγμή υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλοφίλων και άλλα πράγματα, τα οποία είναι αδύνατο να εγκριθούν και να γίνουν αποδεκτά από την ανθρώπινη λογική, πραγματοποιεί σήμερα επιθέσεις κατά του Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος είναι ο πνευματικός ποιμένας των πιστών τέκνων της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τόσο εντός Ρωσίας, όσο και εκτός”.

Για την τιμή των όπλων ζητά την διευθέτηση των προβλημάτων στις σχέσεις Μόσχας - Φαναρίου.
Ο κ. Θεόσιος ,ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που υπερασπίζεται έξω από κάθε λογική τον κ. Κύριλλο .Πριν από ένα μήνα σε δηλώσεις που έκανε σε Βρετανούς δημοσιογράφους , με αφορμή πάλι τη συζήτηση για την επιβολή κυρώσεων ,είχε τόνίσει:
«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε όλες τις προκλήσεις που πραγματοποιούνται από ορισμένες δυτικές δυνάμεις κατά του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου. Δεν μπορούμε να σιωπούμε σε τέτοιες επιθέσεις! Είναι παράνομες και προκλητικές εναντίον μιας θρησκευτικής προσωπικότητας τόσο υψηλού επιπέδου, ειδικά όταν πρόκειται για έναν πνευματικό σύμβολο της σύγχρονης Ορθοδοξίας» .

Μάλιστα είχε πεί οτι "κατηγορίες κατά του Πατριάρχη Κυρίλλου είναι ψευδείς και αβάσιμες. Θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι ο Πατριάρχης πάντα καλούσε τις δύο πλευρές να συμφιλιωθούν, να αποκηρύξουν τους πολέμους και τη βία".

Και τότε είχε επιτεθεί στη Δύση διαμηνύοντας οτι οι κατηγορίες κατά του Προκαθημένου Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γίνονται αποδεκτές από εμάς ως εχθρικές ενέργειες από την πλευρά της Δύσης εναντίον ολόκληρης της Ορθοδόξου Εκκλησίας¨.

Ο Θεοδόσιος , κατά κόσμον Ατάλα Χάνα γεννημένος το 1965 στην πόλη Ράμα στα κατεχόμενα της Παλαιστίνης , από το 1991 που εντάχθηκε στις τάξεις της Εκκλησίας μιλάει κατά του Ισραήλ των Αμερικανών αλλά και όλων όσοι δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη.

Ο Θεοδόσιος απέκτησε μεγάλη αναγνώριση στον αραβικό κόσμο λόγω της πνευματικής και πολιτικής του δραστηριότητας. Έχει πει χαρακτηριστικά: «Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να ξεσηκωθούν για την Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια και την Ανεξαρτησία τους. Όποιος μελετήσει λίγο την ιστορία των μετα-αποικιακών εθνών, θα δει ότι η Ελευθερία ποτέ δεν τους προσφέρθηκε στο πιάτο. Πάντα κερδήθηκε με θυσίες και αγώνες!».

Είναι εκ των ιδρυτών του Χριστιανικού Παλαιστινιακού Κινήματος Kairos Palestine, που αγωνίζεται για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Στη φωτογραφία, μιλά σε εκδήλωση στη μνήμη μαρτύρων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ