Επιτίμιο σε αρνητές ιερείς στη Ζάκυνθο - Οργή για τον Αιτωλίας

Επιτίμιο σε αρνητές ιερείς στη Ζάκυνθο - Οργή για τον Αιτωλίας
Ενημερώθηκε: 03/12/21 - 13:57

Nα μην εξομολογούν πιστούς οι ιερείς οι οποίοι είναι κατά του εμβολίου αποφάσισε ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ.Διονύσιος.

Το πνευματικό επιτίμιο, όπως ανακοινώθηκε επιβλήθηκε για την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως την αντιμετώπιση της Πανδημίας, προέβη σήμερα, 3 Δεκεμβρίου 2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων.

Πέραν του επιτιμίου ο Μητροπολίτης επιφυλάσσεται για την χρήση παντός επιπλέον μέτρου για τον περιορισμό των ανυπάκουων, πάντοτε δε υπέρ της υγείας ενός εκάστου εκ των πνευματικών τέκνων, τα οποία του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία του Χριστού και της ενότητος του ποιμνίου.

Στο μεταξύ αίσθηση έχουν προκαλέσει όσα έγιναν γνωστά πριν τη διασωλήνωση του μητροπολίτη Αιτωλίας κ.Κοσμά ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό σε κρίσιμη κατάσταση.Στο θέμα παρενέβη και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία καταγγέλλει οτι άφησαν εκτός ΜΕΘ 50χρονο για τον δεσπότη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και η αδελφή του κ.Κοσμά διακομίστηκε με κορωνοϊό στο νοσοκομείο ,ενώ και άλλα μέλη της οικογένειας νοσούν!

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

 

Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κοροναϊού μαζί με άλλους ασθενείς.Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κοροναϊο εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κοροναϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία.

Οργή για τη νοσηλεύτρια

 

Στο μεταξύ οργή έχει προκαλέσει και στις τάξεις της Εκκλησίας το γεγονός οτι αρνήτρια νοσηλεύτρια που είχε σε αναστολή άφηνε τους γιατρούς να τον διασωληνώσουν .

Σύμφωνα με το agrinionews, η διασωλήνωσή του έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/12) και αφού για ώρες οι διεργασίες στο νοσοκομείο ήταν δραματικές, καθώς αφενός οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, αφετέρου ο ίδιος την αρνούνταν ο επίμονα.

Ο Μητροπολίτης υπήρξε αρνητικός εξ αρχής στο να εισαχθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, παρά τις εισηγήσεις γιατρών και τις εκκλήσεις οικείων του, καθώς το βράδυ της περασμένης Δευτέρας δεν επέτρεψε τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου τελικώς διακομίστηκε χθες. Εκεί του χορηγήθηκε οξυγόνο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, πριν μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Live News του Mega, τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Αγρινίου εκτυλίχθηκαν σκηνές... απείρου κάλλους. Βάσει των πληροφοριών που επικαλείται η εκπομπή, ο κ. Κοσμάς, φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο, δεν ήθελε καν να φορέσει μάσκα οξυγόνου.

Έπειτα από μία ώρα διαπραγματεύσεων, δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να μεταφερθεί στην κλινική Covid. Οι συγγενείς του, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Μέσα στη νύχτα, ο μητροπολίτης υποτροπίασε, με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος. Τότε οι γιατροί ξαναβρήκαν «τοίχο», αυτήν τη φορά από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.

«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης,

μάλιστα, ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του», ανέφεραν πηγές από το νοσοκομείο Αγρινίου.

Η εν λόγω συγγενής, εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρνητές γιατρούς που τον συμβούλευαν. Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν στις 3 τα ξημερώματα, με τον ιεράρχη να διασωληνώνεται και να διακομίζεται στην Αθήνα και τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού".