Η ψηφιακή πλατφόρμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΙΑΑΘ

 
Η ψηφιακή πλατφόρμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΙΑΑΘ

Ενημερώθηκε: 08/12/20 - 21:01

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ανταποκρινόμενο επιτυχώς στις τρέχουσες πανδημικές περιστάσεις προσφέρει πλέον εξ αποστάσεως διδασκαλίας στους μαθητές μέσω της δικής του ψηφιακής πλατφόρμας (Digital Learning System) και της νέας του ιστοσελίδας που την υποστηρίζει (www.kfiaa.gr).

Πλέον οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, τόσο μέσω της σύγχρονης, όσο και της ασύγχρονης μεθόδου. Μία επίπονη διαδικασία ολοκληρώθηκε για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ι.Α.Α. σε συνεργασία με την εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων RDC Informatics, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η επαρκής κατάρτισης του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού σχετικά με τον προγραμματισμό και τη διαχείριση της ψηφιακής πλατφόρμας (e-class), αλλά και της ψηφιοποίησης του έντυπου εκπαιδευτικού υλικού προς διάθεση στους μαθητές. Οι γονείς, οι μαθητές και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν και αυτήν την πρωτοβουλία του Φροντιστηρίου και έσπευσαν να προσαρμοστούν έγκαιρα στις νέες απαιτήσεις των καιρών.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, λειτουργώντας επί οκτώ χρόνια με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έχει ως σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της ενισχυτικής εκπαίδευσης. Στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρακολουθούν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε ένα ασφαλές, ελεγχόμενο και κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, στην καρδιά της Αθήνας.

Από τον Μάρτιο του 2020 προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα της πανδημίας από την πρώτη εβδομάδα των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τα παιδιά της Γ’ Λυκείου δεν έχασαν μαθήματα. Κάποιες τεχνικές δυσκολίες ξεπεράστηκαν άμεσα. Όσοι μαθητές δεν διέθεταν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για μαθήματα από το σπίτι, γρήγορα τον απέκτησαν ύστερα από πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με την εξασφάλιση tablet τελευταίας τεχνολογίας για όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και σύντομα και για τις μικρότερες τάξεις. Ο ανασχεδιασμός εκτελείται μέσω της μελέτης της «βέλτιστης πρακτικής» διαφόρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με εμπειρία στη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών εκπαίδευσης και αξιολόγησης των εκπαιδευομένων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ