Νέο σόου Μόρφου - Δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα και έμεινε εκτός του δικαστηρίου

Νέο σόου Μόρφου - Δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα και έμεινε εκτός του δικαστηρίου
Ενημερώθηκε: 04/08/21 - 20:49

Nέο σόου έδωσε έξω από την είσοδο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ο οποίος αρνήθηκε να φορέσει μάσκα: Ο μητροπολίτης δικαζότανγια την «επεισοδιακή» λειτουργία των Θεοφανείων στις 6 Ιανουαρίου, όπου του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ και αρνείται να πληρώσει.

Eναντίον του Μητροπολίτη διερευνάται διέγερση προς διάπραξη ποινικού αδικήματος και αδικήματα για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις τουο δικηγόρος του, κ.Νίκος Κληρίδης, ο Μητροπολίτης «ως απλός ιεράρχης άσκησε τα θρησκευτικά του καθήκοντα και κάλεσε τους πιστούς να παρευρεθούν στην τέλεση των Θεοφανείων. Έκανε αυτό που είπε και ο Χριστός «όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν». Δεν παρότρυνε, ούτε εξήγειρε κανέναν, έτσι αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Μόρφου έμεινε εκτός αίθουσας καθώς αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα.

«Έθεσα θέμα ότι έπρεπε να του επιτραπεί η είσοδος βάσει συντάγματος το οποίο προστατεύει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου ενώπιον δικαστηρίου», είπε ο δικηγόρος του.

Εξω από την αίθουσα του δικαστηρίου μαζεύτηκαν πολίτες με πανό και συνθήματα υπέρ του Μητροπολίτη Μόρφου.Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται οτι ο κ.Νεόφυτος είναι κατά των μέτρων και των εμβολίων και με κηρύγματα καλεί τους πιστούς σε ανυπακοή .Μάλιστα επειδή τα κηρύγματα του έχουν απήχηση και στην Ελλάδα η Αθήνα ζήτησε από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου να "τον μαζέψει".