Σέρβος επίσκοπος: αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ

 
Σέρβος επίσκοπος: αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ

Ενημερώθηκε: 17/08/22 - 21:28

Στα χνάρια της ρωσικής Εκκλησίας κινούνται όλο και περισσότεροι επίσκοποι του Πατριαρχείου της Σερβίας στο θέμα των ΛΟΑΤΚΙ.Με αφορμή το Europride, το οποίο διεξάγεται φέτος στο Βελιγράδι ο επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Νικάνωρ Μπογκούνοβιτς του Μπανάτ, ξεπέρασε κάθε όριο τονίζοντας πως αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε, ενώ ορκίστηκε να καταραστεί όλους όσοι λάβουν συμμετοχή στην πορεία περηφάνιας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στο Βελιγράδι.

Τον επόμενο μήνα  το Βελιγράδι θα φιλοξενήσει το EuroPride, κάτι που γίνεται για πρώτη  φορά  σε χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.«Θα καταραστώ όλους όσοι οργανώνουν και συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο», είπε ο Νικάνωρ σε δηλώσεις που έκανε στις 11 Αυγούστου. «Μπορώ να κάνω τόσα πολλά... Αν είχα όπλο, θα το χρησιμοποιούσα, θα χρησιμοποιούσα αυτή τη δύναμη, αν το είχα, αλλά δεν το έχω» τόνισε σύμφωνα με την  ιστοσελίδα Balkan Insight.

Όπως ανέφερε,  οι συμμετέχοντες στο EuroPride «θα έρθουν και θα βεβηλώσουν την πόλη του Βελιγραδίου, την ιερή σερβική πόλη». Οι δηλώσεις του Νικάνορα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επιτέθηκε κατά του επισκόπου: "το κήρυγμα του επισκόπου δεν είχε άλλο στόχο από την ομοφυλόφιλη πρωθυπουργό της χώρας, Άννα Μπρνάμπιτς , η οποία εξελέγη το 2017.«Ο επίσκοπος Νικάνωρ πρόσβαλε τον εαυτό του και την εκκλησία μας, ταπείνωσε την εκκλησία μας, πολύ περισσότερο από ό,τι η Άννα Μπρνάμπιτς ή οποιοσδήποτε άλλος".

Τον περασμένο μήνα στη Ρωσία είχε αποφασιστεί η ή προώθηση γενικά της «κουλτούρας» των ΛΟΑΤΚΙ θα τεθεί σε μόνιμη απαγόρευση. Η εν λόγω ρύθμιση υπάγεται στην ίδια κατηγορία απαγορεύσεων σχετικά με την «προπαγάνδα» για τον πόλεμο ή για την ενθάρρυνση του μίσους.

Προς το παρόν, η λεγόμενη «προπαγάνδα», όπως την αναφέρουν ρωσικά μέσα, των ΛΟΑΤΚΙ απαγορεύεται μόνο όταν απευθύνεται στα παιδιά, αλλά πλέον κάποιοι πολιτικοί ζητούν πιο αυστηρές απαγορεύσεις σχετικά με την «άρνηση οικογενειακών αξιών» και την «προπαγάνδα των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων».

 Να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο Μόσχας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε αποδώσει  τις επιθέσεις σε βάρος του στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον παραδοσιακό τρόπο ζωής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ