Στο ΕΣΡ η Ιερά Σύνοδος για δημοσιεύματα με τα όσα έγιναν τα Θεοφάνια

Στο ΕΣΡ η Ιερά Σύνοδος για δημοσιεύματα με τα όσα έγιναν τα Θεοφάνια
Ενημερώθηκε: 13/01/21 - 22:42

Επιστολή στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο θα αποστείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) για τα δημοσιεύματα για όσα έγιναν κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Συνόδου μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ο οποίος επιμένει ότι όλα τα μέτρα τηρήθηκαν και ότι κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εκτός του ΕΣΡ επιστολή θα σταλεί και στον μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο για την πρωτοβουλία που πήρε να τελέσει αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Αιγίου. Για τα άλλα περιστατικά που συνέβησαν ανά την Ελλάδα από ιερείς η ευθύνη για την αντιμετώπιση των όποιων αρνητικών φαινομένων ανήκει στους τοπικούς μητροπολίτες.

Σε ότι αφορά τους γάμους ο κ. Αθηναγόρας εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί  η κυβέρνηση  επιτρέπει τους πολιτικούς και όχι τους θρησκευτικούς και ήδη έχει κατατεθεί για το θέμα προσφυγή στο ΣτΕ.

Στο μεταξύ , παρά τις παραινέσεις της κεντρικής Εκκλησίας , υπάρχουν ιερείς που οι πρωτοβουλίες τους προβληματίζουν . Σύμφωνα με το agrinionews   ιερέας στον ναό του Αγίου Δημητρίου κάνει τα δικά του τεστ για τον κορονοϊό.

Την ημέρα των Θεοφανίων στο κήρυγμα του είπε ότι κοινώνησε ασθενείς με κορονοϊό  και στη συνέχεια κατέλυσε ο ίδιος με την ίδια λαβίδα και δεν είχε κανένα σύμπτωμα.

Έβγαλε δε και το συμπέρασμα: «Αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν, θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια».