Αφαίρεσαν, ηλεκτρονικά, χρήματα από τη Μονή Γηρομερίου

 
moni-giromeriou

Ενημερώθηκε: 01/10/22 - 12:43

Mια περίεργη κλοπή από τον τραπεζικό λογαριασμό της μονής Γηρομερίου στην Παραμυθιά εξετάζει η αστυνομία.

Όπως έχουν καταγγείλει μοναχοί άγνωστοί έκλεψαν από τον τραπεζικό λογαριασμό του μοναστηριού 1500 ευρώ. Παράλληλα, "χάκαραν" το κινητό τηλέφωνο του ηγούμενου κ. Μεθόδιο και τα mail, ενώ στο viber ανέβασαν βίντεο ακατάλληλου περιέχομένου.

Oι πατέρες της Μονής συνιστούν ότι “αν λάβετε κάποιο μήνυμα, υποτίθεται από τη Μονή και τους πατέρες, και ζητούν χρήματα, αγνοήστε το, είναι απάτη. Μη δίνετε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο. Η κοινότητα viber της Ιεράς Μονής ενδέχεται να καταργηθεί λόγω χακαρίσματος και αποστολές κακόβουλων μηνυμάτων. Πλέον μην ανοίγετε τα μηνύματα και μην επικοινωνείτε με τον γέροντα Μεθόδιο μέσω viber, διότι απαντούν οι απατεώνες”.

Δυστυχώς, το διαδίκτυο, ενώ είναι ένα χρήσιμο μέσο, κρύβει πολλούς κινδύνους και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί οι απατεώνες καραδοκούν.

Να σημειωθεί ότι η Μονή Γηρομερίου και ο ηγούμενός της Μεθόδιος στηρίζει, πολλούς ανθρώπους, με διαφόρους τρόπους, ένας από τους οποίους, και ορθά, είναι η αξιοποίηση, με συνετό και υπεύθυνο τρόπο, της σύγχρονης τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ : Εξαψαλμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ