Άγκυρα: Συνάντηση Φραγκογιάννη με Τσαβούσογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Ενημερώθηκε: 22/03/23 - 20:57

Συνάντηση στην Άγκυρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Tσαβούσογλου είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης μετά το τέλος των συνομιλιών για τη Θετική Ατζέντα μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ομόλογός του υφυπουργός Εξωτερικών Μπούρακ Ακσανάρ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα και έδειξε την ένθερμη υποστήριξή του στην διαδικασία της Θετικής Ατζέντας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Φραγκογιάννη με τον κ. Ακσανάρ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σημειώθηκε ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.

Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτήν τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ