Αγρίνιο: Συνεχίζεται το «παιχνίδι» της ναφθαλίνης στα σχολεία - Νέο «χτύπημα»!

Αγρίνιο: Συνεχίζεται το «παιχνίδι» της ναφθαλίνης στα σχολεία - Νέο «χτύπημα»!
Ενημερώθηκε: 13/10/17 - 14:02

Αγρίνιο: Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το «παιχνίδι» της ναφθαλίνης στα σχολεία καθώς τα «χτυπήματα» πληθαίνουν με την αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τις τελευταίες 10 ημέρες περίπου τα σχολεία της περιοχής «βομβαρδίζονται» από επιθέσεις με ναφθαλίνη. Η αρχή έγινε στο 2ο και στο 6ο Γυμνάσιο Αγρινίου με στόχο να μείνουν τα σχολεία κλειστά και οι μαθητές να μην κάνουν μάθημα. Κάτι που όντως έγινε καθώς οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες και οι καθηγητές από τη μια έστειλαν τα παιδιά σπίτια τους και από την άλλη κάλεσαν Αστυνομία και Διεύθυνση Υγείας.

Μάλιστα, ο διευθυντής του σχολείου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για να εντοπίσει τους δράστες, όπως φαίνεται και στο agriniolike. 

Στη συνέχεια, οι «κολπατζήδες» ξαναχτύπησαν δύο ημέρες μετά ρίχνοντας ναφθαλίνη εν ώρα μαθήματος στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης. Έτσι, οι μαθητές έχασαν τις υπόλοιπες ώρες, καθώς το σχολείο εκκενώθηκε για λόγους προστασίας της υγείας. Και εδώ, ο διευθυντής του σχολείου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Την επομένη ακριβώς σημειώθηκε κι άλλο κρούσμα. Αυτή τη φορά στο 5ο Γυμνάσιο και ξανά όλοι απομακρύνθηκαν από τους χώρους του σχολείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, για τις τρεις υποθέσεις έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος αγνώστων για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι φαρσέρ ωστόσο, παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας, συνεχίζουν να σκορπούν πανικό και αυτή τη φορά «χτύπησαν» στο 7ο Γυμνάσιο. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση έκαναν ό,τι έκανα μέσα στο Σαββατοκύριακο με τα μαθήματα να μην πραγματοποιούνται τη Δευτέρα που μας πέρασε. Να τονίσουμε πως η δικογραφία «φουσκώνει» διαρκώς με τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων να συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Μετά από αυτό, οι... κολπατζήδες γύρισαν στον αρχικό τους στόχο, το 3ο Γυμνάσιο θέτωντας σε κίνδυνο για μια ακόμα φορά παιδιά και προσωπικό, ενώ χτες καταγράφηκαν, σύμφωνα με το protothema, δύο νέα κρούσματα στο 1ο και το 7ο Γυμνάσιο. Να σημειωθεί πως και το 4ο Γυμνάσιο δέχτηκε επίθεση, αλλά λειτούργησε κανονικά παρά τις ενστάσεις ορισμένων γονιών.

Παλιό το... κόλπο

Οι ιθύνοντες σκαρφίστηκαν ένα ιδιαίτερα παλιό κόλπο για να αποφύγουν οι μαθητές τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις. Έτσι, έριξαν ναφθαλίνη έξω από τις κλειδωμένες πόρτες των κάτω αιθουσών του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απανωτά κρούσματα με ρίψη ναφθαλίνης σε σχολεία του Αγρινίου